Αισιοδοξία Αρχηγού Αστυνομίας για την εξιχνίαση του φόνου στην Αγία Νάπα

14:42 8/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αισιοδοξία τόσο για την εξιχνίαση της υπόθεσης του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα όσο και για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών, εξέφρασε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, πρόσθεσε, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας και σημείωσε ότι η Δύναμη λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό, συνέχισε, πως οι υποχρεώσεις της Αστυνομίας έχουν πολλαπλασιαστεί, το προσωπικό της μειώνεται συνεχώς και οι διαθέσιμοι προϋπολογισμοί έχουν περιοριστεί λόγω της οικονομικής κρίσης,

σημειώνοντας ότι η δύναμη δεν καταθέτει τα όπλα και θα αγωνίζεται για το καλύτερο, στα πλαίσια των δικών της δυνατοτήτων.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι «έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εκτιμούμε ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τόσο τους δύο συλληφθέντες όσο και όλα τα τεκμήρια. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι όχι μόνο για την εξιχνίαση της υπόθεσης αλλά να φτάσουμε ακόμα και στους αυτουργούς».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση αναφορικά με τον ηθικό αυτουργό του πενταπλού φόνου, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου απάντησε ότι «δεν ενδείκνυται να πούμε οτιδήποτε γιατί ό,τι πούμε θα αποτελέσει ενδεχομένως προειδοποίηση στους οποιουσδήποτε άλλους εμπλεκομένους. Γι’αυτό αναμένουμε να εξασφαλίσουμε όλα τα στοιχεία για τους δύο υπόπτους και μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον αληθεύει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει περισσότερα από τους ανακριτές, δεδομένου ότι τα τεκμήρια που έχουν περισυλλεγεί για το πενταπλό φόνο είναι πολύ λίγα και δεν συνδέονται άμεσα με τους δύο συλληφθέντες, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι «η διερεύνηση τέτοιας υπόθεσης περιλαμβανομένου και του πενταπλού φόνου αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας».

Ωστόσο, συνέχισε, μετά από αυτό το στυγερό έγκλημα η ηγεσία της Αστυνομίας έχει ενημερώσει όλους, περιλαμβανομένου και του Γενικού Εισαγγελέα. «Σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις πάντοτε ενημερώνουμε και τον Γενικό Εισαγγελέα και εάν έχει οποιεσδήποτε απόψεις τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης ανήκει αποκλειστικά στην Αστυνομία και όχι σε οποιονδήποτε άλλο» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι η υπόθεση βαίνει προς εξιχνίαση, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε πως «προχωρούμε πάρα πολύ καλά. Εχουμε πάρα πολύ καλή μαρτυρία για τα δύο πρόσωπα τα οποία έχουν συλληφθεί και αναμένεται να παραδοθούν σε μας. Από κει και πέρα αναμένουμε αυτά τα οποία έχουν εξασφαλίσει οι ελληνικές αρχές από τις έρευνες τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κάποια στοιχεία για το χθεσινό φόνο στην Πάφο, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι «ναι. Πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και με το φόνο της Λεμεσού, συνελήφθη ένα πρόσωπο και οδηγήθηκε στο Δικαστήριο όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης. Εχουμε εξ

Keywords
Τυχαία Θέματα