Γαλλία: Σύληση περίπου 40 τάφων Γερμανών στρατιωτών στη βόρεια Γαλλία

13:41 8/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο το οποίο να επιτρέπει να διακριβωθεί εάν η σύληση χθες περίπου 40 τάφων στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Αρδεννών, στη βόρεια Γαλλία, όπου κείνται Γερμανοί στρατιώτες που είχαν χάσει τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί μια "εσκεμμένη πράξη" ή "έγινε χωρίς κάποια συγκεκριμένη πρόθεση από ανεύθυνους", ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Η βεβήλωση των τάφων σημειώθηκε μια ημέρα πριν από την 50ή επέτειο της αποκατάστασης των γαλλογερμανικών σχέσεων
μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε χθες ότι η συμφιλίωση των δύο κρατών ήταν μια από τις σημαντικότερες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να λάβουν μέρος σήμερα σε μια τελετή για την επέτειο.
"Δεν γνωρίζουμε τίποτε σε αυτό το στάδιο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", ανέφερε ανακοίνωση της νομαρχίας των Αρδεννών, την οποία έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η βεβήλωση έγινε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
"Δεν βρέθηκε καμιά επιγραφή ή κάτι που να μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι αποτελεί ανάληψη ευθύνης, ή ένα πολιτικό μήνυμα", ανέφερε η νομαρχία.
Το νεκροταφείο όπου έχουν κηδευτεί 12.000 Γερμανοί στρατιώτες, το Σεντ Ετιέν α Αρν, βρίσκεται 40 χλμ. ανατολικά από το σημείο όπου οι δύο ηγέτες συναντώνται σήμερα.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς καταδίκασε την σύληση των τάφων, πράξη που χαρακτήρισε "φρικτή".
Κατά τις αρχές, ορισμένοι από τους σταυρούς χρησιμοποιήθηκαν για "μια φωτιά στην ύπαιθρο".
Keywords
Τυχαία Θέματα