Αυξήθηκε η έλευση τουριστών

16:10 9/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου δήλωσε σήμερα ότι οι αφίξεις τουριστών έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 10,6% μέχρι τον Οκτώβριο ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 13,6% την ίδια χρονική περίοδο.

Σε χαιρετισμό της στην 29η Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) η κ. Αντωνιάδου είπε ότι πολύ καλά αποτελέσματα σημειώνονται από αγορές προτεραιότητας όπως είναι η Ρωσία, η Γερμανία και άλλων αγορών της Κεντρικής Ευρώπης ενώ σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερή

μας αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει επιτευχθεί μετά από μια σειρά δύσκολων ετών η σταθεροποίηση αυτής της αγοράς.

Η Υπουργός Εμπορίου είπε ότι το 2011 είναι όπως έχει διαφανεί μια επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό ο οποίος στηρίζει την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας στους δύσκολους καιρούς που έχουν προκύψει και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «παρά τη συνέχιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η θετική αυτή η εικόνα για τον τομέα του κυπριακού τουρισμού θα συνεχιστεί και κατά το 2012».

Καταλήγοντας η κ. Αντωνιάδου είπε ότι τα μέλη του ΠΑΣΥΔΙΞΕ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και ως εκ τούτου στην ενίσχυση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ Πόλυς Καλλής δήλωσε σήμερα ότι «η ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής χρονιάς βρίσκει τον κλάδο σε θετικό πρόσημο με αξιόλογα αποτελέσματα».

Σε ομιλία του ο κ. Καλλής είπε ότι «η σαιζόν κατέγραψε αυξήσεις σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες περιόδους τόσο σε πληρότητες όσα και σε εισοδήματα γεγονός που δεν μπορεί να παρά να μας ικανοποιεί».

Ο κ. Καλλής είπε ότι «οι προοπτικές για την νέα χρονιά φαίνονται ενθαρρυντικές σε ένα όμως ρευστό περιβάλλον αναφορικά με τις κινήσεις των ανταγωνιστών αλλά και το οικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης».

Καταλήγοντας ο κ. Καλλής είπε ότι το ποσοστό πληρότητας των υπαρχόντων κλινών σε ολόχρονη βάση ανέρχεται μόνο στο 47% ενώ στην μέχρι τώρα καλύτερη τουριστική χρονιά, το 2001, ανήλθε κοντά στο 60%.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε πιο δυναμικές παρεμβάσεις και ευθαρσείς τοποθετήσεις του ΠΑΣΥΔΙΞΕ στις κρίσιμες και σημαντικές προκλήσεις του τουρισμού».

Εξήγησε ότι αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν «στην παραγωγικότητα, στην ανταγωνιστικότητά μας ως προορισμός, στην προώθηση της αυθεντικότητας και της φιλοξενίας, είτε στο θέμα της συνεχιζόμενης μείωσης των κονδυλίων που διατίθενται στον τουρισμό και στην ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακών κινήτρων».

Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι συμφωνεί «με τις ανησυχίες του Συνδέσμου για τη μονοδιάστατη εφαρμογή του all-inclusive και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει η εφαρμογή του, καθώς και για τις παραινέσεις σας για βελτίωση της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης».

Καταλήγοντας είπε ότι «ο τομέας της διαμονής εξελίσσεται και διαφοροποιείται συνεχώς για αυτό και είναι απαραίτητο να ανταποκριθεί στα εναλλασσόμενα δεδομένα και στις εκσ

Keywords
Τυχαία Θέματα