Αυξημένη η παραγωγή ηλεκτρισμού το τελευταίο τριήμερο

15:31 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται από την περασμένη Δευτέρα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ).

Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του ΔΣΜ, σήμερα αλλά και την περασμένη Δευτέρα, η πραγματική παραγωγή ισχύος έφθανε, στις 14.15, τα 983 μεγαβάτ, ενώ χθες Τρίτη, την ίδια ώρα η πραγματική παραγωγή ισχύος ανήλθε στα 967 μεγαβάτ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις του ΔΣΜ.

Αντίθετα

τις πρωινές ώρες η πραγματική παραγωγή ισχύος δεν ξεπέρασε, τις τελευταίες επτά ημέρες, τα 579 μεγαβάτ.

Σε πιο χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η παραγωγή το διήμερο 12 και 13 Ιουλίου, πριν ακόμα ο υδράργυρος φθάσει στα ύψη. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη στις 14.15 η πραγματική παραγωγή ισχύος έφθανε τα 872 μεγαβάτ, ενώ την Παρασκευή την ίδια ώρα, τα 885.

Παρά το ότι η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει από το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου, εντούτοις τις δύο αυτές ημέρες η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, ενδεχομένως λόγω της εξόρμησης των πολιτών στις παραλίες. Ετσι, το Σάββατο 14 Ιουλίου, η πραγματική παραγωγή ισχύος ήταν 780 μεγαβάτ, ενώ την Κυριακή, 692.

Keywords
Τυχαία Θέματα