Συνάντηση του Προέδρου ΔΗΣΥ με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας

15:31 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Enda Kenny συναντάται την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση από τον ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης αναχωρεί για την Ιρλανδία την Πέμπτη, όπου την επομένη, θα συναντήσει την Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, ενόψει της καθοριστικής διαπραγμάτευσης

της Κύπρου με την Τρόικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που εγκαινίασε ο κ. Αναστασιάδης με Ευρωπαίους ηγέτες για την οικονομία έχοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, την πεποίθηση, ότι μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμα διδάγματα από την εμπειρία της Ιρλανδίας».

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι από την Ιρλανδία, μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα, «τόσον όσον αφορά την σοβαρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση της με την Τρόικα, η οποία επέτρεψε στη χώρα να προστατεύσει το παρόμοιο με την Κύπρο φορολογικό της καθεστώς, όσον επίσης και την χάραξη πολιτικής εξόδου από την κρίση».

«Αποτελεί άλλωστε κοινή διαπίστωση ότι η οικονομίες της Κύπρου και της Ιρλανδίας παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες και αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ.

Τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ θα συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αναστασιάδη, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Οι κ.κ. Νεοφύτου και Πετρίδης «θα έχουν επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και της διαπραγματευτικής (με την Τρόικα) ομάδας της ιρλανδικής Κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα