Αυτή είναι η ΕΡΤ (video)

15:08 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ήταν Τρίτη, 11η Ιουνίου του 2013. Το μεσημέρι της ημέρας που σηματοδότησε την αρχή της πολιτικής κόντρας για τη δημόσια τηλεόραση, η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους.
Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε στο δελτίο των 18:00 από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Στις

23.15 το βράδυ της Τρίτης “έπεσε” το ψηφιακό σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και επαναφορά της σε τρεις μήνες με νέα μορφή και κατόπιν μαζικών απολύσεων. 2.656 συνολικά.
Από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, εφημερίδες του εξωτερικού όπως η Libération κυκλοφόρησαν με μαύρα εξώφυλλα αναμεταδίδοντας το πρωτοφανές κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.
Η ΕΡΤ έκλεισε σε ότι αφορά το αναλογικό και το ψηφιακό της σήμα μετά από σχεδόν μισό αιώνα ιστορίας. Συνέχισε και συνεχίζει να εκπέμπει μέχρι νεοτέρας, μόνο ψηφιακά. 52 χρόνια πέρασαν από την πρώτη εκπομπή σήματος της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι το “μαύρισμα” της οθόνης της.
“Kόπηκε το σήμα στον πομπό του Αιγίου”, “κόπηκε το ρεύμα στην ΕΤ3″, “εκπέμπουμε ακόμα από την ΕΤ1, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα”. Φράσεις που ακούστηκαν στα δημοσιογραφικά πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης και παραπέμπουν στην θρυλική τελευταία εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ονομαζόταν τότε), όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα το 1941.

Keywords
Τυχαία Θέματα