Tί είναι το Botox;

17:12 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

H Βοτουλινική τοξίνη γνωστή ως BOTOX είναι ένα σκεύασμα που εμφανίσθηκε στον χώρο της ιατρικής αισθητικής σαν ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων του μεσόφρυου το 1987 στον Καναδά από τον ζεύγος ιατρών Καρούδερς.

Η βοτουλινική τοξίνη ή εξασθενημένη αλαντοτοξίνη τύπου Α εφαρμόζεται σαν θεραπευτική αγωγή για περισσότερο από 40 χρόνια κατά διάφορων σπαστικών καταστάσεων, όπως, βλεφαρόσπασμος, ραιβόκρανο, εγκεφαλοπάθειες, ραγάδα δακτυλίου, επίσης σε υπεριδρωσία μασχάλης, παλαμών, πελμάτων και πρόσφατες μελέτες μιλούν για

θεραπευτικές εφαρμογές στον καλοήθη υπερτροφικό προστάτη προκειμένου να διευκολύνεται η ούρηση. Επίσης γίνονται έρευνες για την θεραπευτική εφαρμογή του BOTOX στις ημικρανίες.

Μιλώντας με τους ειδικούς γιατρούς που εφαρμόζουν τις παραπάνω θεραπείες δεν διαπιστώνονται παρενέργειες μη αναστρέψιμες και επικίνδυνες για την υγεία των πασχόντων.

Σε ποια μορφή κλυκλοφορεί το Botox

Το Botox μέχρι σήμερα κυκλοφορεί σε φιαλίδια συσκευασίας κενού τα οποία συντηρούνται στην κατάψυξη και η δραστική ουσία ενεργοποιείται και γίνεται χρηστική μετά από αραίωσή της με φυσιολογικό ορό, συνήθως 3-4 cc.

Μετά την αραίωση, η Βοτουλινική τοξίνη, η δραστική ουσία του botox, παραμένει ενεργή για λίγα 24ωρα.

Η εφαρμογή της θεραπείας με botox για αισθητική χρήση είναι ενέσιμη και γίνεται από τον ειδικό γιατρό, Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο, οι οποίοι, θα πρέπει να γνωρίζουν την ανατομία της περιοχής που θέλουν να βελτιώσουν και την δοσολογία που θα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι σύριγγες που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι των 0,5 cc ή 1 cc με λεπτές βελόνες των 30 G.

Ποια σκευάσματα του botox έχουν άδεια κυκλοφορίας

Τα σκευάσματα με τις ονομασίες Botox και Disport δεν έχουν άδεια από τον Ε.Ο.Φ. για αισθητική χρήση στην Ελλάδα. Έχει δοθεί άδεια για το σκεύασμα Vιistabel το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διόρθωση ρυτίδων μεσοφρύου.

Με τι ονομασίες κυκλοφορεί το botox;

BOTOX – VISTABEL

Διαφορετικές εμπορικές ονομασίες για το ίδιο προϊόν.H αλλαγή οφείλεται σε ενδοκρατικούς κανονισμούς και νόμους κάθε χώρας για την έγκριση ενός φαρμάκου για αισθητική χρήση.Παράγεται από το αναερόβιο βακτηρίδιο Clostridium Botulinum (σερότυπος Α)

Η τοξίνη:

Αποτελείται από Ελαφρά και Βαριά Αλυσίδα ενωμένες με δυσουλφιδικό δεσμόΕμποδίζει την έκκληση ακετυλοχολίνης στην νευρομυϊκή σύναψηΠροκαλεί ανατάξιμη χημική απονεύρωσηΤι είναι το botox-vistabel;

Το botox – vistabel είναι πρωτεϊνικό Σύμπλοκο που παράγεται …..

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα