Ομήρου: ‘Ες Τρίτην τα σπουδαία’ για τις προεδρικές

13:47 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε συγκλίσεις και σε έναν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος αναμένει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Μάιο.

Μιλώντας από τη Λεμεσό, στο περιθώριο της πορείας ”Περπατώ με τους Τυφλούς” και ερωτηθείς για τις διεργασίες μεταξύ των κομμάτων, ο Γιαννάκης Ομήρου

είπε ”ες Τρίτην τα σπουδαία”, υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει μια συνάντηση όλων των κομμάτων που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο, ”σε μια προσπάθεια να καταλήξουμε σε ό,τι αφορά στο στόχο που πρέπει να είναι η ανίχνευση και η κατάληξη, το συντομότερο δυνατό, σε προγραμματικές συγκλίσεις και σε ένα δεύτερο στόχο, που είναι κατάληξη σε μια προσωπικότητα, σε ένα πρόσωπο που θα εκφράσει, στις προγραμματικές συγκλήσεις, αυτήν την επιδιωκόμενη εναλλακτική στρατηγική”.

Ο υποψήφιος αυτός, συνέχισε, πρέπει να είναι ”μια αξιόπιστη πολιτική προσωπικότητα με διείσδυση μέσα στην κυπριακή κοινωνία, που θα δώσει αποτελεσματικά και νικηφόρα τη μάχη των Προεδρικών εκλογών” και τόνισε ότι ”αυτός είναι ο διακηρυγμένος δημόσια στόχος, έχει περιληφθεί και στη γνωστή επιστολή μου, την οποία έχω απευθύνει προς τους ηγέτες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου”.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διευκρίνισε παράλληλα ότι ”αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο τα κόμματα, τις ηγεσίες, τα μέλη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, αλλά αφορά την ευρύτερη κοινωνία, πρωτοβουλίες πολιτών, κινήσεις πολιτών, αφορά την ενεργό κοινωνία των πολιτών. Γι’ αυτό ας μην θεωρηθεί ότι είναι μια προσπάθεια για ποδηγέτηση του εκλογικού σώματος από κάποιες πολιτικές ηγεσίες”.

Κληθείς να αναφέρει εάν υπάρχουν οι συγκλίσεις μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Ομήρου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ”πολύ εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε, γιατί η κατ’ επανάληψη εκφρασθείσες θέσεις των πολιτικών κομμάτων πάνω στα μεγάλα θέματα – Κυπριακό, ανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών, οικονομία, φυσικό αέριο – νομίζω μιλούν από μόνες τους”.

”Είναι απόψεις, προτάσεις και θέσεις που βρίσκονται σε πλήρη σύμπτωση ή είναι πλησίστιες, άρα λοιπόν η κατάληξη είναι πολύ εύκολη”, είπε ο Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι δεν θα αναφερθεί σε ονόματα υποψηφίων ”αφού είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε στην προσπάθεια αυτή και πρέπει να τύχει μιας διακριτικής διαχείρισης στο επίπεδο των φορέων που θα επιχειρήσουν την κατάληξη στην ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για τις προεδρικές εκλογές”.

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να υπάρχει τελική απόφαση επί του θέματος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε πως ”χωρίς να μπαίνω στη λογική αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, ο στόχος είναι μέσα στον Μάιο να έχουμε τις τελικές αποφάσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα