Pafos Aphrodite Festival: Για 15 χρόνια κρατά τον πήχη του πολιτισμού ψηλά

21:17 20/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου συμπληρώνει φέτος ο θεσμός Pafos Aphrodite Festival, παρουσιάζοντας την κωμική όπερα «Το ελιξίριο του Έρωτα», του Gaetano Donizetti, στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Με στόχο την ανάδειξη της Πάφου σε διεθνές κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και τη διεθνή προβολή και εξύψωση της

Κύπρου στον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα, το 1998, αναφέρεται σε ανακοίνωση, συστάθηκε η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival με ιδρυτικά μέλη τον Δήμο Πάφου, τον Δήμο Γεροσκήπου, τον Δήμο Πέγειας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων – Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου.

Στην πάροδο των τελευταίων 15 χρόνων η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival Cyprus συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί και στη διαμόρφωση ενός κοινού με υψηλά κριτήρια αισθητικής απόλαυσης και εκτίμησης. Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, όπως αναφέρεται, γνώρισε ένδοξες ημέρες με παραστάσεις που άφησαν εποχή στο καλλιτεχνικό στερέωμα του μικρού αλλά πλούσιου σε πολιτισμό νησιού.

Τα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια η Πάφος και το Μεσαιωνικό της Κάστρο ευτύχησαν να υποδεχθούν, για τους σκοπούς του Φεστιβάλ, το Θέατρο Bolshoi της Μόσχας, την Εθνική Όπερα της Εσθονίας, την Εθνική Όπερα της Πολωνίας, το Φεστιβάλ Arena di Verona, το Ακαδημαϊκό Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Abai από το Καζακστάν, το Λυρικό Θέατρο «Giuseppe Verdi» της Τριέστης, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας και την Όπερα του Εθνικού Θεάτρου Σλοβακίας.

Κορυφαία αριστουργήματα του οπερετικού ρεπερτορίου, όπως η Carmen του G.Bizet, Nabucco, Rigoletto, La Traviata, Un ballo in Maschera, Ιl Trovatore και Οtello του G.Verdi, Turandot, Τosca, Μadama Butterfly και La Boheme του G. Puccini, Lakme του Leo Delibes και Les Contes d’ Hoffman του Jacque Offenbach, προσέφεραν στο μουσικόφιλο κοινό της Κύπρου μαγευτικές και αξέχαστες στιγμές.

Το γεγονός ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση σε συμπαραγωγή του Pafos Aphrodite Festival και του λυρικού οργανισμού Opera Futura από τη Βερόνα, ανταποκρίνεται στους στόχους της εταιρείας για προώθηση και συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη των προσπαθειών για την υλοποίηση του μεγάλου οράματος που είναι η διοργάνωση στο εγγύς μέλλον μιας αμιγώς κυπριακής παραγωγής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα