Osman Ertuğ: Η τ/κ πλευρά έτοιμη για το πάρε-δώσε στη Νέα Υόρκη

19:31 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά πηγαίνει στη Νέα Υόρκη έτοιμη για διαπραγματεύσεις και για να επιδιώξει ένα ”πάρε – δώσε”, λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες του ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο ”εκπρόσωπος” της λεγόμενης προεδρίας, Οσμάν Ερτούγ.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας στον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι στην επιστολή πρόσκληση προς τις πλευρές ο Μπαν Γκι-μουν, επαναλαμβάνοντας ότι η διαδικασία εισήλθε στο ”τελικό στάδιο”, σε αδρές γραμμές επιμένει

σε ένα χρονοδιάγραμμα – όπως υποστήριξε – προσθέτοντας ότι η απάντηση της τ/κ πλευράς θα σταλεί πολύ σύντομα.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, φροντίζει ώστε οι συνομιλίες που θα έχουν το νόημα του ”τελευταίου παιχνιδιού” να ολοκληρωθούν επιτυχώς.

Υπενθυμίζοντας ότι οι δύο πλευρές, όπως ήταν αίτημα των ΗΕ, κατέθεσαν έγγραφα για το όραμά τους για τη λύση, η τ/κ πλευρά – είπε – θα κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες της για τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη όταν τα ΗΕ θα τους επιδώσουν το έγγραφο της ε/κ πλευράς για το όραμά της για τη λύση.

”Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για ένα πάρε – δώσε. Θα κάνει ότι μπορεί να επιδιώξει το πάρε – δώσε. Εάν και η διεθνής κοινότητα έχει την ίδια στάση, αυτό θα γίνει. Είναι σημαντική η στάση της ΕΕ έναντι της ε/κ πλευράς, στην οποία ασκεί επιρροή”.

Υποστήριξε ότι σε περίπτωση που στο Greentree η ε/κ πλευρά αξιολογήσει τα οφέλη της λύσης μακροπρόθεσμα και όχι μεσοπρόθεσμα και ο Δημήτρης Χριστόφιας δείξει πολιτική βούληση, θα ανοίξει ο δρόμος για τη λύση.

”Ο Χριστόφιας ή θα χρησιμοποιεί την αντιπολίτευση ως δικαιολογία ή θα δείξει ηγετικές ικανότητες και συγκεντρώνοντας στο πλευρό του αυτούς που θέλουν λύση θα πείσει το λαό στο θέμα της λύσης”, είπε.

Ο ”εκπρόσωπος” του κ. Ερογλου είπε ακόμη ότι υπήρξαν μηνύματα από διαφορετικά επίπεδα των ΗΕ πως δεν πρόκειται να υπάρξει ”ένα τρίτο Greentree”, επικαλούμενος και τη δήλωση του Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι χωρίς μια πολυμερής διάσκεψη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, επιμένει σε μια επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας και θα εργαστεί γι αυτό, αλλά – πρόσθεσε – σε περίπτωση αποτυχίας η διεθνής κοινότητα οφείλει να πει κάτι για το τι θα γίνει.

Στο θέμα της διασταυρούμενης ψήφου, ο κ. Ερτούγ είπε ότι η ε/κ πλευρά ήταν ενάντια στην κατάθεση στο τραπέζι μιας πρόταση των ΗΕ για το θέμα με το αιτιολογικό ότι θα πρόκειται περί επιδιαιτησίας.

Ο κ. Ερογλου, κατέληξε ο κ. Ερτούγ, μεταβαίνει στην Νέα Υόρκη με μια ισχυρή στήριξη σε σχέση με τον Ε/κ ηγέτη, όπως υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα