Ταλαιπωρία από τη σημερινή απροειδοποίητη στάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

18:23 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, αλλά και σοβαρό οικονομικό πλήγμα στις Κυπριακές Αερογραμμές προκαλεί από τις 15:00 σήμερα η απροειδοποίητη τετράωρη στάση εργασίας στην οποία κατέρχονται μέχρι τις 19:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Κύπρου, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο εθνικός αερομεταφορέας.

Προσθέτει ότι από την απρόσμενη αυτή απεργιακή κινητοποίηση έχουν επηρεαστεί δέκα πτήσεις

της εταιρείας προς και από το Αεροδρόμιο Λάρνακας και πάνω από 1200 επιβάτες της.

Στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας εργαζόταν μόνο ένας λειτουργός αεροπορικών κινήσεων, ωστόσο αποχώρησε το μεσημέρι γιατί αρρώστησε. Ο άλλος λειτουργός που καλύπτει τη βάρδια, ήταν υπερωριακός και γι’ αυτό δεν ανέλαβε καθήκον, αφού η ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισε όπως τα μέλη της απέχουν από υπερωριακή απασχόληση.

Ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι υποστελεχωμένος, έχει σταματήσει κάθε αναχώρηση και θα επαναρχίσει στις 19.00, όταν θα έρθει η νέα βάρδια των ελεγκτών αεροπορικών κινήσεων.

”Το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση, στέρησε από τις Κυπριακές Αερογραμμές (και τις υπόλοιπες εταιρείες) τη δυνατότητα να αναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες και το κόστος να το επωμιστούν οι αεροπορικές εταιρείες”, συμπληρώνει.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απεργίας, σημειώνουν, επηρεάζονται οι αναχωρήσεις των πτήσεων των ΚΑ από Λάρνακα CY406 για Σόφια, (ώρα αναχώρησης 16.00), CY336 για Αθήνα (16.15), CY426 για Θεσσαλονίκη (16.30) CY326 για Λονδίνο (17.45) και CY348 για Αθήνα (18.30).

Ανάλογες καθυστερήσεις, προσθέτει, αναμένεται να υπάρξουν και κατά την επιστροφή των αντίστοιχων πτήσεων προς τη Λάρνακα.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφέρουν ότι σέβονται το δικαίωμα οποιουδήποτε κλάδου να διεκδικεί τα δικαιώματα του.

”Ωστόσο, απευθύνουν έκκληση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να αποφεύγουν την απροειδοποίητη λήψη δυναμικών μέτρων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την ταλαιπωρία που προκαλείται στο επιβατικό κοινό με όλες τις αρνητικές συνέπειες, αλλά και το σημαντικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι αεροπορικές εταιρείες και κυρίως οι Κυπριακές Αερογραμμές ως ο κύριος χρήστης του Αεροδρομίου Λάρνακας”, καταλήγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα