Πραξούλα Αντωνιάδου: Εμπεριστατωμένη ανάλυση από τη Noble Energy τέλος του μήνα

18:31 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναμένεται ότι προς το τέλος του μήνα, η εταιρεία Noble Energy θα είναι έτοιμη να προβεί σε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ανάλυσης των δεδομένων που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση, είπε σήμερα η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Υδρογονάνθρακες με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων, που πραγματοποιήθηκε

στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Προέδω κ. Τίτου Χριστοφίδη, η κα Αντωνιάδου είπε: «Συνεχίστηκαν σήμερα οι συναντήσεις με την Ομάδα των Εμπειρογνωμόνων η οποία συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση ευρύτερα για τα θέματα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου, ιδιαίτερα σε σχέση με τον τομέα της ενέργειας.

Η Ομάδα των Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στην Κύπρο από τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Είχε μια σειρά συναντήσεων και με την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, με την εταιρεία Noble – που είναι η πρώτη που έχει κάνει ερευνητική γεώτρηση στην Κύπρο – και με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Αύριο έχουμε μια συνάντηση, οι εμπειρογνώμονες με την ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί στο Υπουργείο Εμπορίου για να επιτελεί την καθημερινή εργασία που έχει να κάνει με τον τομέα των υδρογονανθράκων.

Χθες είχαμε επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών της Ελλάδας και με την ευκαιρία της παρουσίας της Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων εδώ υπήρξε συνάντηση και μεταξύ του Υπουργού της Ελλάδας με την Ομάδα των Εμπειρογνωμόνων. Χθες είχαμε μια άλλη συνάντηση στο Υπουργείο μέχρι αργά το βράδυ, πέραν από τις 8μμ, συζητώντας πλέον πολύ ουσιαστικά θέματα που έχουν να κάνουν αυτές τις ημέρες με την ενίσχυση του περιεχομένου και των προνοιών του πρότυπου συμβολαίου, με το οποίο βγαίνουμε στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης.

Έχει, ήδη, σταλεί η ανακοίνωση για την έναρξη του δεύτερου γύρου αδειοδότησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μετάφραση, ούτως ώστε να δημοσιευθεί το συντομότερο δυνατόν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, και εν τω μεταξύ ολοκληρώνεται η εργασία επί του προτύπου συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού, το οποίο θα δίνεται στις ενδιαφερόμενες εταιρείες ως πρότυπο συμβόλαιο, στη βάση του οποίου θα γίνουν και η εκδήλωση ενδιαφέροντος και οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα, συζητούνται και οι τρόποι με τους οποίους θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων που έχουν ήδη εντοπιστεί, σε συνάρτηση βέβαια με οποιαδήποτε αποτελέσματα θα έχουμε από την αξιοποίηση και αδειοδότηση τεμαχίων, όπως αυτή θα προκύψει από τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης».

Ερωτηθείσα εάν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για θέματα στρατηγικής, η κα Αντωνιάδου ανέφερε: «Είναι ουσιαστικό πρώτα να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων, των εναλλακτικών λύσεων και να παίρνουμε τα πράγματα βήμα με βήμα, διότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι, γιατί πρέπει να είμαστε πρα

Keywords
Τυχαία Θέματα