H Λάρνακα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SURE

13:12 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας αποτελούμενη από τον Δημοτικό Μηχανικό, Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη της Τοπικής Επιτροπής Υποστήριξης της ενορίας Αγίου Ιωάννη μετέβη τον περασμένο μήνα στον περιφερειακό Δήμο του Δουβλίνου της Ιρλανδίας Dun Laoghaire Rathdown County (DLR), όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SURE της θεματικής ενότητας URBACT.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας ”το πρόγραμμα SURE αφορά την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών εκτός ιστορικού κέντρου πόλεων και αποτελείται από πόλεις – εταίρους 8 χωρών. Συγκεκριμένα από

την Ουγγαρία – Eger, που είναι και ο ηγετικός εταίρος του προγράμματος, τη Ρουμανία – Gheorgheni, την Ισπανία – Albacete, την ΕλλάδαΚομοτηνή, τη Φιλανδία – Pori, το Βέλγιο – Ottignies Louvain La Neuve, την Ιρλανδία – Dun Laoghaire Rathdown County και την Κύπρο – Λάρνακα”.

Προστίθεται ότι ”η περιοχή που έχει επιλεγεί για μελέτη και αναζωογόνηση από τη Λάρνακα είναι η ιστορική περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Το πρόγραμμα αποσκοπεί, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εταίρων αλλά και ειδικών συνεργατών από διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Οργανισμούς, στην εξεύρεση δράσεων στην εφαρμογή τους που θα επιφέρει οικονομική, πολιτιστική, πολεοδομική, κυκλοφοριακή και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής”.

Η συμμετοχή της Λάρνακας έχει υποστηριχθεί από την Κυπριακή Διαχειριστική Αρχή (Γραφείο Προγραμματισμού)στην οποία θα υποβληθεί το τελικό σχέδιο δράσης για πιθανή χρηματοδότηση μέσα από τα διάφορα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Dun Laoghaire Rathdown County (DLR), στην οποία συμμετείχαν πέραν των 50 αντιπροσώπων από όλες τις πόλεις εταίρους, ”η αντιπροσωπεία της Λάρνακας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες σε θέματα τουρισμού, κοινωνικής πρόνοιας, οικονομικής ανάπτυξης, πολεοδομικής αναδιοργάνωσης καθώς και να επισκεφθεί την υπό μελέτη περιοχή για να διαπιστώσει κατ’ ιδίαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει”.

Το πρόγραμμα SURE ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Νοέμβριο μετά από σχεδόν 30 μήνες ζωής. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε 6 πόλεις και το σχέδιο δράσης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

Η επόμενη προτελευταία συνάντηση του προγράμματος SURE θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου στην πόλη Pori της Φιλανδίας και το τελικό συνέδριο τον Νοέμβριο, στην πόλη Eger της Ουγγαρίας.

Σημειώνεται ότι η διαχειριστική ομάδα αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους και Υπηρεσιακούς του Δήμου και υποστηρίζεται από Τοπική Ομάδα Υποστήριξης η οποία αποτελείται από κατοίκους ή άλλους ενδιαφερόμενους της περιοχής του Αγίου Ιωάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα