ΑΚΕΛ και Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης

12:09 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Την απόσυρση της πρότασης νόμου για επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος ζητούν ΑΚΕΛ και Φορέας ενάντια στην επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Ο Φορέας, ο οποίος αρχίζει πρόγραμμα συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε σχέση με το θέμα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό τον Γενικό του Γραμματέα,

Αντρο Κυπριανού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι υπήρξαν ταυτόσημες απόψεις μεταξύ του κόμματος και του Φορέα, προσθέτοντας ότι ”είμαστε στο πλευρό του φορέα και θα αντισταθούμε σε όποιες προσπάθειες για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης”.

Επεξηγώντας τη θέση του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ”η διαφωνία μας εδράζεται σε αντικειμενικούς λόγους”, καθώς όπως είπε, ”είναι πεποίθησή μας ότι το κράτος δεν πρόκειται να εξοικονομήσει τίποτε απολύτως με την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης”.

Επεσήμανε ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ”είναι εξασφαλισμένο στο προβλεπτό μέλλον”, ενώ θα γίνεται κάθε τρία χρόνια μελέτη για να διαπιστώνεται η πορεία του ταμείου και αν και εφόσον προκύψουν τα όποια προβλήματα θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα και έτσι θα αντιμετωπιστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι για το ΑΚΕΛ το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το μέτρο στρέφεται ενάντια στη νεολαία, η οποία έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

”Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς τασσόμαστε ενάντια στην πρόταση η οποία έχει κατατεθεί”, είπε, εκφράζοντας την ενόχλησή του κόμματός του από το γεγονός ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία της κατάθεσης πρότασης νόμου, ”η οποία καταργεί ουσιαστικά τον κοινωνικό διάλογο, ο οποίος έχει καθιερωθεί για ανάλογα θέματα μετά από πάρα πολλών χρόνων αγώνες και θυσίες οι οποίες έγιναν από την πλευρά των εργαζομένων”.

”Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε κάτι που καταστρατηγεί τον κοινωνικό διάλογο ως τέτοιο και εισαγάγει νέες διαδικασίες οι οποίες θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα του τόπου εάν και εφόσον γίνουν αποδεκτές”, είπε.

Τέλος, ο κ. Κυπριανού κατέθεσε και την διαφωνία του με την θέση της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στη βάση την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ηλικίας. ”Εμείς διαφωνούμε με αυτήν την προσέγγιση. Γεννιόμαστε και ξεκινούμε από την ηλικία του σχολείου να είμαστε συνέχεια κάτω από πίεση. Μετά μπαίνουμε στην παραγωγή, στην εργασία και χρειάζεται ο άνθρωπος σε κάποια στιγμή στη ζωή του να χαλαρώσει να απολαύσει τη ζωή και να ξεκουραστεί. Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί να διασυνδέεται το όριο αφυπηρέτησης με το προσδόκιμο έτος ηλικίας”, συμπλήρωσε.

Ο Συντονιστής του Φορέα Μάριος Ελευθερίου επανέλαβε ότι ”την κάθετη αντίθεση μας με την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης”.

”Για μας αυτό το μέτρο είναι κατ’ αρχάς αντινεανικό, καταδικάζει τη νέα γενιά σε στρατιές ανέργων και θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο θα αναπαράξει και θα πολλαπλασιάσει περαιτέρω την ανεργία”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Φορέας θα εισέλθει σε διάλογο με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ”προκειμένου να ασκήσουμε πίε

Keywords
Τυχαία Θέματα