H Κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό και όχι ευφυολογήματα, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

20:43 17/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εντονες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα οικονομικά ζητήματα και τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα με αφορμή και την συμπλήρωση ενός χρόνου από το κούρεμα, διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην ελεύθερη Αμμόχωστο για παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Στην ομιλία του, ο κ. Κυπριανού

κάλεσε την Κυβέρνηση να πει επιτέλους την αλήθεια στον κυπριακό λαό και να σταματήσει, όπως είπε, να επικαλείται ευφυολογήματα ως άλλοθι για τις μέχρι σήμερα πολιτικές της αποφάσεις, κάνοντας αναφορά σε τοποθετήσεις των Κυβερνώντων ότι η πρωταρχική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας βαραίνει τα δημόσια οικονομικά.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από την πρόσφατη αξιολόγηση φανερώνουν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυπριακή οικονομία παραμένει ο τραπεζικός τομέας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση και σίγουρα δεν ωφελούν ενέργειες που υποσκάπτουν τους θεσμούς και την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.
«Δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Διοικητής δέχτηκε πρωτοφανή πολεμική, εκβιασμούς και απειλές από πλευράς κυβέρνησης Αναστασιάδη που είχαν ως στόχο τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα φαινόμενα αυτά προκαλούν προβληματισμό «όχι μόνο για τα αποτελέσματα που επιφέρουν στην οικονομία, αλλά γιατί δημιουργούν πολύ επικίνδυνο προηγούμενο ως προς τα πολιτικά θέσμια».
Διερωτήθηκε ακόμη «σε ποιο βαθμό μπορούν να προστατευτούν οι απλοί πολίτες ή άλλοι περισσότερο ευάλωτοι θεσμοί, από τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αν ένας ανεξάρτητος θεσμός που προστατεύεται από το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης».

«Αν τελικά υπάρχει μια κυβέρνηση που καθόλου δεν την ενδιαφέρει η συναίνεση, αλλά μόνο το πώς να επιβάλει τις δικές της προτιμήσεις και τις δικές της ιδεολογικές θέσεις, προβάλλοντας ακόμα και την Τρόικα ως άλλοθι, τι άλλο να περιμένουμε από αυτήν;», διερωτήθηκε.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμη ότι προβληματίζει η στάση που τηρεί η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση «χρησιμοποιεί την εφαρμογή του μνημονίου ως άλλοθι για την εφαρμογή των πιο αντιδραστικών οικονομικών πολιτικών».

Μίλησε ακόμη για ευκολία με με την οποία η Κυβέρνηση αποδέχθηκε τη σύνδεση της δόσης του δανείου με την έγκριση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, προσθέτοντας ότι οι Κυβερνώντες «γνώριζαν ότι οι εκβιασμοί προς το λαό για τη χρεοκοπία ήταν η μόνη επιλογή που είχαν για να εφαρμόσουν τη διαχρονική αξίωση τους για ιδιωτικοποιήσεις».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «δεν μπορεί σε κάθε αξιολόγηση της η Τρόικα να επαναλαμβάνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυπριακή οικονομία παραμένει η αστάθεια στον τραπεζικό τομέα, αλλά Πρόεδρος και Δημοκρατικός Συναγερμός να συνεχίζουν να επικαλούνται την προηγούμενη Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ για τα προβλήματα της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα