Παρέμβαση Καρογιάν στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης

18:30 17/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια της Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας άρχισαν τη Δευτέρα στη Γενεύη, συμμετείχει ο Βουλευτής Μάριος Καρογιάν.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από τη Βουλή, στη παρέμβασή του στη συζήτηση με θέμα «Προς τη δημιουργία ενός ελεύθερου από πυρηνικά όπλα κόσμου: Η συμβολή των κοινοβουλίων», ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι αποτελεί μέγιστη πρόκληση η επίτευξη ενός ελεύθερου από πυρηνικά όπλα κόσμου και αυτό πρέπει να καταστεί

προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα κάθε κράτους.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να μειωθεί η πιθανή διαθεσιμότητα των όπλων αυτών και των τεχνολογιών τους και απηύθυνε έκκληση να καταστεί προτεραιότητα η επίτευξη προόδου στις προσπάθειες για αφοπλισμό και μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Αναφερόμενος στην γεωγραφική εγγύτητα της Κύπρου με τη Μέση Ανατολή, ο κ. Καρογιάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εισήγηση για σύγκληση, στο άμεσο μέλλον, ενός Συνεδρίου για μια Μέση Ανατολή απαλλαγμένη από όπλα μαζικής καταστροφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής.

Ο καίριος ρόλος της Κύπρου κατά την απομάκρυνση των χημικών όπλων από τη Συρία, τόνισε, καταδεικνύει ότι όσο μεγάλο ή μικρό και να είναι ένα κράτος, μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στις προσπάθειες για αφοπλισμό και μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα