Fitch : Δεν επηρεάζει την γαλλική οικονομία η εκλογή Ολάντ

10:02 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εκλογή του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική Προεδρία δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας και κάθε αλλαγή στην αξιολόγηση της χώρας είναι απίθανη για φέτος.

”Η εκλογή του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, δεν έχει επιπτώσεις στην αξιολόγηση ”ΑΑΑ” της Γαλλίας,

που είναι επί του παρόντος σε αρνητικές προοπτικές”, αναφέρει ο Fitch σε ανακοίνωση του.

Ο Fitch έχει τοποθετήσει την αξιολόγηση της Γαλλίας σε αρνητικές προοπτικές από τον Δεκέμβριο του 2011 και είχε αναφέρει ότι, εν απουσία σοβαρών διαταραχών, δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση σχετικά με την αξιολόγηση μέχρι το 2013.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι ”η εκλογική νίκη Ολάντ σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην ηγεσία της Γαλλίας και της Ευρώπης”, αλλά ο Ολάντ ”αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις όπως και ο προκάτοχός του: ενίσχυση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας, ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας και αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη”.

Ο Standard and Poor’s, ο οποίος είχε αφαιρέσει από την Γαλλία την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ τον περασμένο Ιανουάριο, ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η νίκη Ολάντ δεν θα έχει καμία άμεση επίπτωση στην αξιολόγηση και στις προοπτικές της χώρας.

”Θα αναλύσουμε τις πολιτικές επιλογές του εκλεγμένου Προέδρου της Γαλλίας και της νέας Κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου”, σύμφωνα με τον διεθνή Οίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα