Fed: Επιταχύνθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο

09:03 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιταχύνθηκε το Σεπτέμβριο, παρά την αδύναμη τάση των καταναλωτικών δαπανών, καταδεικνύει έρευνα για τις περιφερειακές οικονομίες της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Fed που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Στo Beige Book

(Μπεζ βιβλίο) της Fed, που χρησιμοποιείται για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής, η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα “επεκτάθηκε συγκρατημένα γενικά”, από την τελευταία έκθεση πριν έξι εβδομάδες, όταν χαρακτηρίστηκε η ανάπτυξη μόνο σταδιακή.

Η αγορά κατοικίας συνέχισε να βελτιώνεται, η κατασκευή κατοικιών αυξάνεται, η μεταποίηση κινήθηκε ανάμικτα, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση και η δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας «παρέμεινε ισχυρή”.

Από την άλλη πλευρά, στην προβληματική αγορά εργασίας ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει.

“Η στασιμότητα της ζήτησης και η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, η δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς και τα ευρωπαϊκά θέματα που αφορούν το χρέος», περιόρισε τις προσλήψεις, σύμφωνα με επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι πληθωριστικές πιέσεις ήταν μέτριες, με τις περισσότερες περιοχές να αναφέρουν «μικρή αλλαγή» στις τιμές προϊόντων και εισαγωγών.

Η τελευταία έκθεση δίνει στους χαράκτες πολιτικής της Fed μια εικόνα για την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ενόψει της συνεδρίας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρία της στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, η FOMC αποφάσισε την έναρξη μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη μείωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων και να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία.

Ο τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης, γνωστή ως QE3, σε αντίθεση με τους προηγούμενους γύρους, δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία λήξης, δίνοντας στη Fed απεριόριστα περιθώρια για την παροχή κινήτρων.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε μόλις 1,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας την απότομη επιβράδυνση από το τέλος του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα