Δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κύπρου – Κίνας προωθεί το ΕΒΕ Πάφου

07:52 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τη Κίνα, αξιοποιώντας τα παρεχόμενα κίνητρα, προωθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης έχει ξεκινήσει ήδη κάποιες επαφές με μεγάλη κινεζική αεροπορική εταιρεία αλλά και με τουριστικούς πράκτορες της Κίνας.

Ο κ. Λεπτός, μετά και την επίσκεψη

στο ΕΒΕ Πάφου του νέου Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng αναφέρθηκε στις πολύ καλές πολιτικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και στις δυνατότητες ουσιαστικής περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών συναλλαγών, τονίζοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επαρχίας.

Είπε, επίσης, πως η Πάφος, μπορεί να προσφέρει στην κινεζική αγορά όχι μόνο ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν και ανεπτυγμένο τομέα ανάπτυξης γης, αλλά επίσης ένα ελκυστικό περιβάλλον επενδύσεων με ολοκληρωμένο εύρος παροχής υπηρεσιών, προσθέτοντας πως θα μπορούσε να γίνει η βάση κινεζικών εταιρειών για την επέκταση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Λεπτός σημείωσε πως το εμπορικό ισοζύγιο της Κύπρου με την Κίνα είναι πολύ αρνητικό για την Κύπρο, δεδομένου ότι ο τόπος εισάγει πολλά υλικά από την Κίνα.
Επεσήμανε, επίσης, πως θα μπορούσε να υπάρξει εξισορρόπηση τη στιγμή που πολλά κυπριακά προϊόντα θα μπορούσαν να διατεθούν στην κινεζική αγορά, και να γίνει προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών των κυπριακών προϊόντων στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, καταλήγοντας ανέφερε πως τα διάφορα έργα υποδομής και ανάπτυξης που προωθούνται στην Επαρχία Πάφου, οι προοπτικές και τα δεδομένα της Επαρχίας αλλά και η επιτυχή κατάκτηση από την Πάφο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα