ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΕΤΑ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ

Συμβολαιογράφοι θα πιστοποιούν γάμους, διαζύγια και κηδείες και εν συνεχεία θα ενημερώνονται τα ταμεία, σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Αριάδνη» που θα παρουσιάσει σήμερα στις 11:00 π υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, θα γίνει απογραφή και σε όσους λαμβάνουν τη σύνταξη κάποιου άλλου, όπως χήρες, άγαμες θυγατέρες, με στόχο να αποκαλυφθούν οι περιπτώσεις χηρείας – μαϊμού.

Με το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ο υπουργός ευελπιστεί να πατάξει την παραβατικότητα, κυρίως όσον αφορά στις συντάξεις χηρείας καθώς

και τις συντάξεις που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες και να εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις μαϊμού- συντάξεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αριάδνη» που θα ανακοινωθεί σήμερα και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2013, όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υπογράφουν μια συμβολαιογραφική πράξη πριν από γάμους και διαζύγια, ενώ για ευνόητους λόγους την ίδια διαδικασία θα κάνουν οι δικαιούχοι της σύνταξης, στην περίπτωση θανάτου του άμεσου ασφαλισμένου…

Στην πράξη, γάμοι, διαζύγια και κηδείες θα πρέπει να δηλώνονται σε συμβολαιογράφο, προκειμένου στη συνέχεια να διαβιβάζεται η συμβολαιογραφική πράξη στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να ενημερώνει τα ταμεία.

Ο εμπλεκόμενος θα επιβαρύνεται ο ίδιος με το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, περί τα 25 με 30 ευρώ και στη συνέχεια θα λαμβάνει τα χρήματα πίσω, από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Αυτό δηλαδή που μέχρι τώρα έκαναν τα ληξιαρχεία, καλούνται ως ενδιάμεσοι να κάνουν οι συμβολαιογράφοι… Όσο αφορά για το κόστος, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα είναι sτο 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού».

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στο μέλλον, την ηλεκτρονική λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα