93% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία ψήφισαν οι κάτοικοι της Κριμαίας σύμφωνα με τα exit polls

20:31 16/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με τον πιο επιβλητικό τρόπο φαίνεται πως αποφάσισαν να σφραγίσουν την Ιστορία της περιοχής οι κάτοικοι της Κριμαίας, καθώς τα πρώτα exit polls κάνουν λόγο για ξεκάθαρο «Ναι» στην προσάρτηση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το αποτέλεσμα που βγάζουν τα exit polls είναι σαρωτικό, καθώς, το 93% φαίνεται πως ψήφισε

να ενωθεί η περιοχή με την Ρωσία.

Σήμερα, ημέρα της ψηφοφορίας, οι ρωσόφωνοι προσήλθαν στις κάλπες μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, τη στιγμή που λίγα μέτρα μακριά από τα εκλογικά τμήματα υπήρχαν ρωσικά τανκς και πάνοπλοι στρατιώτες.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ,πάντως, ότι βρέθηκαν εκεί για να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πιθανότητα προβοκάτσιας στην εκλογική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές στο διπλωματικό πεδίο, στην Κριμαία το κλίμα είναι από το πρωί πανηγυρικό, καθώς, οι ρωσόφωνοι πολίτες κάνουν λόγο για ιστορική ημέρα.

Από την ψηφοφορία, πάντως, απέχουν οι Τάταροι, ο ηγέτης των οποίων ζήτησε να απέχουν από το δημοψήφισμα, καθώς, έχει δηλώσει ξεκάθαρα εδώ και αρκετές ημέρες ότι επιθυμεί η Κριμαία να παραμείνει κομμάτι της Ουκρανίας.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το πρωί της Δευτέρας, θα καθορίσει και τις μετέπειτα σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, τη στιγμή που ΗΠΑ και ΕΕ επιμένουν ότι η διαδικασία είναι παράνομη και προειδοποιούν τη Μόσχα πως οι κυρώσεις θα είναι ακόμη πιο αυστηρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα