Η ιστορία του Hollywood

19:06 16/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πως η παγκόσμια βιομηχανία κινηματογράφου θα ξεκινούσε από μια ταπεινή ταβέρνα σ’ έναν όχι και πολύ γνωστό αρχικά τόπο; Και όμως έτσι ξεκινά η ιστορία του Hollywood.

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν μόνο ιθαγενείς και ινδιάνοι, οι οποίοι καλλιεργούσαν εκεί ανανάδες και μπανάνες. Μέχρι που έφτασε το 1886 ο κτηματομεσίτης Harvey Henderson Wilcox, ο οποίος έψαχνε μια ήσυχη περιοχή με καλό κλίμα για να φτιάξει την εξοχική

του κατοικία, την οποία σταδιακά θα μετέτρεπε σε μόνιμη.

Έτσι, αγόρασε μια έκταση πεντακοσίων στρεμμάτων και άρχισε να… καταστρώνει σχέδια για το πώς θα αναπτυχθεί η περιοχή, αφού το ιδανικό της κλίμα θα μπορούσε να φιλοξενήσει κι άλλους που είχαν ανάγκη από ηρεμία.

Το όνομα δόθηκε από την σύζυγο του Wilcox, η οποία το έκλεψε στην κυριολεξία από μια συνεπιβάτη που είχε σε ένα της ταξίδι με τρένο. Εκεί γνώρισε μια κυρία που καταγόταν από το Οχάιο, η οποία μιλώντας για τον τόπο της τον περιέγραψε ως ιερή γη. Έτσι, το Hollywoodland, όπως ήταν το αρχικό όνομα της περιοχής, αποτυπώθηκε στο μυαλό της και το πρότεινε στον σύζυγό της ως όνομα για την κοινότητα που ήθελε να φτιάξει.

Σταδιακά η κοινότητα αυτή άρχισε να δημιουργείται. Ανοίχτηκαν μεγάλοι δρόμοι, φτιάχτηκαν πεζοδρόμια, πάρκα, μαγαζιά. Η κεντρική λεωφόρος Prospect -η σημερινή Hollywood Avenue- μετατράπηκε σ’ έναν δρόμο με κύρος, όπου κάθε πλούσιος από τη Δύση επιθυμούσε μία κατοικία.

Κι εκεί κάπου στο 1911 η μικρή ταβέρνα της περιοχής μετατράπηκε στο πρώτο κινηματογραφικό στούντιο του Hollywood ως το ιδανικό μέρος, αφού υπήρχε ακόμη άπλετος χώρος για τα γυρίσματα, πολλές νέες κατοικίες όπου μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι εργαζόμενοι και φυσικά το ιδανικό κλίμα για το οποίο αγάπησε την περιοχή ο Wilcox.

peoplegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα