Ασφάλεια στο Facebook: 7 χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουμε.

10:15 2/11/2011 - Πηγή: Gugoo


Κι ενώ έχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα κατά καιρούς περί security μέσα στο περιβάλλον του Facebook η παρακάτω λίστα αποδεικνύει ότι έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα προστασίας που άλλα τα γνωρίζουμε ήδη και άλλα δεν τα ξέραμε καν. Είναι όλα όμως πολύ χρήσιμα και μας προστατεύουν από τους «κακοπροαίρετους» χρήστες.

1. Social Authentication
Στην περίπτωση που κάνετε login στον λογαριασμό σας και κάποιος

άλλος προσπαθεί να μπει με το ίδιο username και password, τότε θα στον χρήστη αυτό θα ζητηθεί να αναγνωρίσει φίλους σε ένα σετ από φωτογραφίες που θα προβληθούν τυχαία από το Facebook. Πρέπει να σας ξέρει πολύ καλά για να καταφέρει να πέσει μέσα σε όλα τα πρόσωπα.

2. Full Time HTTPS
Θα έχετε παρατηρήσει ότι για ασφαλείς συναλλαγές συνήθως το URL του site ξεκινάει με https αντί για το http. Το s σημαίνει secure code.
Το Facebook σας επιτρέπει να κάνετε browse συνέχεια με https αν αλλάξετε τα security settings και κάνετε tick την επιλογή “browse Facebook on a secure connection (https) when possible.” Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη όταν επισκέπτεστε το Facebook από δημόσια wifi.

3. Malicious Software Protection
Αν ο λογαριασμός σας χτυπηθεί από ιούς, τότε το Facebook θα παγώσει προσωρινά τον λογαριασμό σας και θα κάνει scan μέχρι να εντοπίσει τον ιό και να τον «καθαρίσει».

4. Guardian Angels
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πως οι έμπιστοι φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν στην περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας και δεν έχετε και πρόσβαση στα emails σας.

5. Remote Logout
Σας έχει τύχει να είστε σε κάποιο φιλικό σπίτι και να κάνετε login στον λογαριασμό σας αλλά να ξεχάσετε να κάνετε logout φεύγοντας; Υπάρχει λύση για να κάνετε logout remotely αρκεί να μπείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας (account settings) όπου θα βρείτε μια λίστα με όλα τα “active sessions” και να τερματίσετε αυτά που επιθυμείτε.

6. One Time Passwords
Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δημόσιους υπολογιστές και θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν αποθηκεύονται τα στοιχεία σας μπορείτε να ζητήσετε από το Facebook να σας στείλει ένα προσωρινό κωδικό στέλνοντας μήνυμα στο 32665 και γράφοντας “opt”. Ο κωδικός αυτός είναι έγκυρος για 20 λεπτά.

7. Clickjacking Scam Removal
Σίγουρα θα έχετε δει κάποιο δελεαστικό link από κάποιον φίλο σας που όταν όμως το πατήσατε εμφανίστηκε στο wall σας κάτι προσβλητικό ή γενικά κάτι κακό που δεν μπορούσατε να σβήσετε.

Το Facebook βελτιώνει διαρκώς τους ελέγχους τους για αυτά τα clickjacking scams και όπως ισχυρίζεται το ποσοστό τους έχει μειωθεί και θα συνεχίζει να μειώνεται καθώς χρησιμοποιεί φίλτρα που εξουδετερώνουν άπειρα τέτοια links την ημέρα.

Πηγή: allfacebook.com

Keywords
Τυχαία Θέματα