Email Marketing: ξεπερασμένο ή αποτελεσματικό;

11:15 1/11/2011 - Πηγή: Gugoo

Σίγουρα για τις αυθεντίες των Social Media το email marketing έχει πεθάνει προ πολλού. Πώς να συγκριθεί με τα νέα κανάλια marketing όπως Facebook, Twitter και Foursquare, ειδικά όταν το κοινό-στόχος είναι μαθητές και φοιτητές γκουρού της τεχνολογίας;

Κι

όμως σύμφωνα με τον Boris Revskin, CEO του CampusLive, το email marketing μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό σε νεανικά κοινά και οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Focus
Στα Social Sites υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος πληροφοριών. Είναι αδύνατο να μείνεις συγκεντρωμένος σε ένα μόνο πράγμα όταν βομβαρδίζεσαι από posts, tweets, suggestions, φωτογραφίες, σχόλια κτλ. Το να καταφέρουν λοιπόν οι marketers να ξεχωρίσουν και να τραβήξουν την προσοχή των νέων παιδιών είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Αντίθετα, όταν οι μαθητές διαβάζουν τα emails τους είναι focused μόνο σε αυτά. Είναι στο χέρι των marketers λοιπόν να βρουν ένα δυνατό subject και να κερδίσουν εντελώς την προσοχή των παιδιών.

2. Purpose
Ο λόγος που οι μαθητές περνούν τον χρόνο τους στα sites κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρα «κοινωνικός». Μέσα στα συγκεκριμένα sites μπαίνουν για να μιλήσουν με τους φίλους τους και την οικογένεια τους, όχι για να κάνουν interaction με τις εταιρίες. Σίγουρα τα brand συγκεντρώνουν πάρα πολύ “likes” αλλά το ποσοστό engagement δεν ξεπερνά το 1%.

Οι μαθητές χρησιμοποιούν το email τους για πολλά πράγματα αλλά ο κύριος λόγος είναι για να ενημερωθούν για προσφορές και άλλες ειδοποιήσεις. Για αυτό sites όπως το Groupon και το Rue La La έχουν καταφέρει να τσεκάρουμε όλοι το email μας κάθε μέρα προκειμένου να μην χάσουμε κάποια καλή προσφορά. Οι marketers λοιπόν μπορούν να επωφεληθούν από τέτοιου είδους επιτυχημένες καμπάνιες e-mail.

3. Personalization
Τα μηνύματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να γίνουν targeted μόνο βάση περιοχής, ενδιαφερόντων και δημογραφικών στοιχείων. Όμως personalized μηνύματα στον κάθε χρήστη ξεχωριστά είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν.

Πολύ λίγα κανάλια μπορούν να φτάσουν το email σε επίπεδο personalization. Και αυτό γιατί συλλέγονται αρκετές πληροφορίες των χρηστών κατά τη διάρκεια της εγγραφής τους σε ένα mailing list. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος προσέγγισης ειδικά των μαθητών που βομβαρδίζονται από ποικίλα μηνύματα.

Πηγή: socialtimes.com

Keywords
Τυχαία Θέματα