Τον... έκοψε με Ρήγα (video)!

Η... videoθεραπεία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε ότι διαιτητικά κάτι πήγε στραβα. Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, το gazzetta αναλύει το μοιραίο λάθος του Κώστα Ρήγα. Δείτε το video με τις περίεργες αποφάσεις.
Η διαιτησία στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα ήταν πραγματικά ακριβοδίκαιη. Τίποτα δεν έδειχνε τι θα μπορούσε να επακολουθήσει.
Όσο όμως τα γάλατα έσφιγγαν για τους Καταλανούς, τόσο η πλάστιγγα των σφυριγμάτων έγερνε υπέρ τους. 
Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια και η νοοτροπία του Ομπράντοβιτς να μην κάνει την παραμικρή αναφορά στη διαιτησία, προκειμένου να μην αποπροσανατολίσει τους παίκτες του, διότι η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να κερδίσουν κι έτσι!
Μια μέρα μετά παραθέτουμε video με τις επίμαχες φάσεις που «έκριναν την έκβαση του αγώνα» όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης και σας το παρουσιάζουμε. 
Ουσιαστικά πρόκειται για λίγα αλλά καθοριστικά σφυρίγματα:α) Το αντιαθλητικό φάουλ του Φώτση που πρόσφερε πέντε πόντους στη Μπαρτσελόναβ) Το μη καταλογισθέν φάουλ του Βάθκεθ στον Διαμαντίδηγ) Το ανύπαρκτο φάουλ του Φώτση στον Βάθκεθ που ουσιαστικά είναι και εκείνο που καθορίζει το αποτέλεσμαδ) Το αντιαθλητικό φάουλ στον Διαμαντίδη. Η αρχική απόφαση είναι απλό σε μια παράβαση-ορισμό του αντιαθλητικού, από τη βλακεία του Σάντα να τραβήξει τη φανέλα του Διαμαντίδη. Το σφυρίζει ο Μπολτάουζερ και έπειτα από παρέμβαση του Λετίσεφ δίνεται αντιαθλητικό κι αφού πρώτα διαπιστώνουν πως απομένουν μόλις 1,7'' για τη λήξη.
Στα δικά μας μάτια δεν τίθεται επ' ουδενί θέμα πρόθεσης. Οι διαιτητές ίσως επηρεάστηκαν από την πολύ καυτή ατμόσφαιρα που προσπαθούσε σε κάθε φάση να πιέσει τους «πορτοκαλί». Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο και αφορά μόνο την επιλογή τους: Ο Κώστας Ρήγας όρισε πολύ σωστά διαιτητές επιπέδου φάιναλ φορ στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια (Μπελόσεβιτς, Ιερεθουέλο, Ανκαραλί, Πουκλ, Αναστόπουλος, Αρτεάγκα μεταξύ αυτών). Δεν είχε καμία λογική λοιπόν η επιλογή δύο άπειρων διαιτητών (Μπολτάουζερ και Λετίσεφ, συν τον έμπειρο Σοντούλοβιτς) στην πιο «βαριά» από άποψης ονομάτων σειρά, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού.
Έκανε πειράματα σε έναν προημιτελικό που μονομαχούν οι κάτοχοι των έξι από τα τελευταία δέκα τρόπαια της Ευρωλίγκα; Είχε κάτι άλλο στο μυαλό του; Ο ορισμός πάντως, εκ των υστέρων σηκώνει φοβερή συζήτηση και απορίες και ο καθένας πλέον μπορεί να εικάσει ό,τι θέλει...
Το χειρότερο μάλιστα, είναι ότι και στο δεύτερο παιχνίδι έχουν επιλεγεί διαιτητές που δεν είναι πρώτης γραμμής. Πρόκειται για τους Τσέρεμπουκ και Ζαμολίσκι, αλλά και τον Ντοζάι που θεωρείται από... ειδικούς διαιτητολάγνους, διαιτητής έδρας.
Παρ' όλα αυτά, οφείλουμε να καταθέσουμε ξανά τη δική μας άποψη: Ο Παναθηναϊκός πλησίασε το τέλειο αλλά δεν το έπιασε. Έκανε μοιραία λάθη σε κρίσιμα σημεία. Κι αν θέλει να προκριθεί, δεν είναι κακό να επιδιώκει την προστασία του, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του, να παίξει ακόμα καλύτερα γιατί το 50-50 σε μια τέτοια έδρα είναι σχεδόν δύσκολο να το έ
Keywords
Τυχαία Θέματα