Μότζι: «Πρωταγωνιστώ σε... φάρσα»!

19:27 6/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Την ώρα που η εισαγγελία της Νάπολι προαναγγέλει ότι υπάρχει Calciopoli II, ο Λουτσιάνο Μότζι προσπαθεί να βγάλει άκρη με τις δικαστικές αρχές για το... Calciopoli I. Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους άκουσε τη Δευτέρα τον αθλητικό εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι να δηλώνει ότι δε θα πρέπει να ληφθούν υπόψην της προέδρου του δικαστηρίου στη Νάπολι οι καταθέσεις των μαρτύρων κατά τη διάρκεια της δίκης! Η κίνηση αυτή του εισαγγελέα προκαλεί εντύπωση, από τη στιγμή που οι μάρτυρες ουσιαστικά... αθώωναν τον Μότζι.

Συνέπεια αυτής της δήλωσης του Παλάτσι, ήταν να απαντήσει οργισμένα ο
Lucky Luciano.

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχω καταλάβει ποια ήταν τα αδικήματα μου. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει. Μετά από όλα αυτά που λέγονται από τους εισαγγελείς, αισθάνομαι ότι ανά πάσα στιγμή θα βγει κάποιος από μία γωνία και θα κρατάει την κάρτα που θα λέει: Είσαι στο Scherzi a parte (σ.σ. ιταλική εκπομπή που κάνει φάρσες σε επώνυμους)», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μότζι και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

«Έχετε συνειδητοποιήσει ότι έστησαν όλο το Calciopoli πάνω στις βαθμολογίες των διαιτητών που έβαζε η Gazzetta dello Sport και τα σχόλια που έγραφαν στη συγκεκριμένη εφημερίδα; Αυτό είναι ανήκουστο! Οι εισαγγελείς λένε ότι δεν υπολογίζουν τα όσα γράφει η Tuttosport επειδή υποστηρίζει τη Γιουβέντους αλλά εμπιστεύονται την Gazzetta που υποστηρίζει την Ιντερ, που κατά σύμπτωση είναι και η ομάδα που ευνοήθηκε από όλο αυτό. Δίκη που βασίζεται στους βαθμούς μιας εφημερίδας; Τι είναι αυτά;

Το κατηγορητήριο λέει ότι άρχισε η υποτιθέμενη συμμορία μου από τη σεζόν 1999-00. Εκείνη τη σεζόν χάσαμε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Περούτζια, επειδή ο Κολίνα μας έβαλε να παίξουμε μέσα στη λάσπη. Εκείνη τη σεζόν ήμασταν στο +9 έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και τελικά τερματίσαμε δεύτεροι. Τι συμμορία ήταν αυτή που έχανε έτσι το Scudetto; Τι συμμορία είναι αυτή από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μία συνομιλία μου στην οποία να ζητάω εύνοια από τη διαιτησία; Πώς είναι δυνατόν να ήλεγχα τους διαιτητές χωρίς να τους πληρώνω; Ελεγαν για ελβετικές κάρτες, ήρθαν εμπειρογνώμονες στο δικαστήριο και είπαν πως αν όντως υπήρχαν τέτοιες κάρτες θα είχαν ανακαλυφθεί. Δεν ανακαλύφθηκε τίποτα και τώρα λένε ότι δε θα πάρουν στα σοβαρά την κατάθεση των εμπειρογνωμόνων.

Ακούστηκαν συνομιλίες του Φακέτι με διαιτητές αλλά δεν τις λαμβάνουν υπόψην τους γιατί μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι ο Φακέτι πέθανε το 2003, ενώ η αλήθεια είναι ότι πέθανε το 2006! Αυτόν τον μάρτυρα, όμως, τον υπολογίζουν. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη η Γιουβέντους δεν χρειαζόταν καμία βοήθεια για να νικήσει. Είχαμε 10 παίκτες στον τελικό του Μουντιάλ και θα συνεχίζαμε τις επιτυχίες και μετά το 2006 ό,τι κι αν έκαναν οι άλλοι. Αυτό ήταν που τους ενοχλούσε»!
Keywords
Τυχαία Θέματα