Η UNESCO... τρέχει στον Μαραθώνιο

19:27 6/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Την έναρξη της συνεργασίας τους, αρχής γενομένης από τον Κλασσικό Μαραθώνιο 2011, ανακοίνωσαν η UNESCO και ο ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου, «μεγαλώνοντας» ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας,
Κώστας Παναγόπουλος, ο πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην UNESCO, Θεόδωρος Πασσάς και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Η συνεργασία των δύο φορέων για την προώθηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, συνοψίζεται, όπως περιγράφεται παρακάτω ένα μέρος της, μέσω στοχευμένων ενεργειών που θα προβεί ο Διεθνής Οργανισμός ώστε να αγκαλιάσει τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως μία μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και να υποστηρίξει τη φετινή διοργάνωσή του, που θέτει υπό την αιγίδα της. Επίσης θα προβάλει τη συνεργασία της με τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα με τον ΣΕΓΑΣ, μέσω της ιστοσελίδας της, των εκδόσεών της και άλλων προωθητικών μέσων που διαθέτει, ανακοινώνοντας ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2011 διοργανώνεται με την υποστήριξή της και υπό την αιγίδα της και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τη συγκέντρωση δωρεών που θα χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα που αφορούν στα κορίτσια της Αφρικής.

Ακόμα η UNESCO θα κινητοποιήσει τους συνεργαζόμενους φορείς της, οργανισμούς, κυβερνητικές και μη οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να υιοθετήσουν το πρόγραμμα αυτό και να το προβάλουν διεθνώς μέσα από τις διάφορες ενέργειες και εκδηλώσεις τους, μετά πάντα από σχετική συμφωνία με το ΣΕΓΑΣ.

Τέλος θα κινητοποιήσει και ενημερώσει διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους που συνεργάζονται με την UNESCO προκειμένου να είναι παρόντες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών 2011, καθώς και να υποστηρίξουν και επικοινωνήσουν το εν λόγω γεγονός και τους κοινωνικούς του σκοπούς.

«Η σημερινή ημέρα είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντική, γιατί η UNESCO είναι ο πιο σημαντικός πολιτισμικός οργανισμός στον πλανήτη. Πιστεύω λοιπόν ότι φθάσαμε εδώ σήμερα γιατί είναι βέβαιο πως συμπίπτουν οι στόχοι και οι δραστηριότητές μας στο πολιτιστικό πεδίο και ελπίζω επίσης και πιστεύω ότι με τη συνδρομή και των δύο πρέσβεων, του κ Οικονόμου και του κ Πασσά, αλλά κυρίως και με τη βοήθεια της κας Τζιτζικώστα, αυτή η συνεργασία που ξεκινάει σήμερα θα είναι διαχρονική και θα διευρυνθεί κι άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του ο κ.Παναγόπουλος επισήμανε: «Η κληρονομιά του περσινού αγώνα, όπου τιμήσαμε την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα είναι πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική. Και πολύ βαριά, σε ότι αφορά τη σχέση του ΚΜΑ με τη ελληνική κοινωνία, αλλά και σε ότι αφορά τη σχέση με την παγκόσμια κοινότητα των δρομέων. Στον ΣΕΓΑΣ αποφασί
Keywords
Τυχαία Θέματα