Μεσογειακή λίγκα; Last Year!

Τα σχέδια για τη δημιουργία της μεσογειακής λίγκας ναυάγησαν οριστικά! Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ψάχνουν ένα καλύτερο «αύριο» από την Α1, την ώρα που οι πρώην… συνέταιροι βρίσκουν λύσεις. Το gazzetta.gr αναλύει.Για περίπου ένα χρόνο το ελληνικό μπάσκετ, οι «αιώνιοι», οι υπόλοιπες ομάδες της Α1, παίκτες και προπονητές έζησαν με ένα όραμα, το οποίο
όμως πνέει τα λοίσθια. Τα σχέδια της «Μεσογειακής Λίγκας» όμως, θα μείνουν στα κιτάπια, καθώς παρά τις επαφές και τις συζητήσεις του τελευταίου χρόνου τα χρήματα δεν βρέθηκαν, η διάθεση κόπηκε και όλα θα μείνουν… όπως παλιά.

Ας ξεκινήσουμε να δούμε το χρονικό αυτής της ιδέας που έμεινε ως τέτοια και δεν μετουσιώθηκε στην πράξη. Το εγχείρημα για την ίδρυση μιας νέας λίγκας με την ονομασία «Μεσογειακή» άρχισε να κυοφορείται πριν από περίπου ένα χρόνο. Το σχέδιο είχε εμπνευστή τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και σύμφωνα με τα όσα βγει στη δημοσιότητα προέβλεπε τη δημιουργία ενός νέου υπερεθνικού πρωταθλήματος με τη συμμετοχή ομάδων από Ελλάδα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρης και ενδεχομένως ΠΑΟΚ), Τουρκία (Εφές Πίλσεν, Φενερμπαχτσέ και ενδεχομένως μια εκ των Γαλατασαράι, Μπεσίκτας), Ισραήλ (Μακάμπι), Σερβία (Παρτιζάν, Ερυθρού Αστέρα), Κύπρο, Κατάρ, Λίβανο, Βουλγαρία και υπό προϋποθέσεις την Ιταλία.

Τα σχέδια μετατράπηκαν σε ενέργειες που στόχο είχαν τη δημιουργία της λίγκας με τους «αιώνιους» ωστόσο να μην τοποθετούνται επισήμως (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), αλλά να προετοιμάζουν το έδαφος για αποχώρηση τους από την κανονική διάρκεια της Α1.

Η «βόμβα» Θανάση

Για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα χείλη το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια νέα λίγκα στις 15 Οκτωβρίου 2010 από τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είχε συγκληθεί για να αποφασιστεί η τύχη του πρωταθλήματος μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των παικτών και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού είπε σε μια αποστροφή του λόγου του πως «του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα παίζει σε άλλη λίγκα» γεμίζοντας με απορίες όσους τον άκουσαν.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις και οι επαφές συνεχίστηκαν με τον, Βασίλη Οικονομίδη να συγκαλεί νέο Δ.Σ των ΚΑΕ στις 11 Ιανουαρίου για να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα που απειλούσε την Α1. Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ του gazzetta.gr από εκείνο το Δ.Σ.: «Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου ότι στο ραντεβού που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο έλαβε ως απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ πως επιθυμούν τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος οι Βούλγαροι και οι Ισραηλινοί και υπέρ αυτής τάχθηκαν οι «αιώνιοι» και ο Άρης, ενώ οι διαδικασίες προχωρούν παρά τα τεχνικά προβλήματα».

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε σε εκείνη το Συμβούλιο από τον Μάνο Παπαδόπουλο που σχολίασε πως «δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει επισήμως, αλλά εξήγησε ότι είναι φυσιολογικό να θέλει κάθε ιδιοκτήτης το καλύτερο για την ομάδα του». Ο Χρήστος Σταυρόπουλος από τον Ολυμπιακό σημείωσε στο ίδιο μήκος κύματος σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι «ο Ολυμπιακός θέλει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και
Keywords
πνέει τα λοίσθια, εν λόγω, παναθηναικος, ολυμπιακος, gazzetta, συμμετοχή, ελλαδα, αρης, ΠΑΟΚ, κυπρος, νέα, εσακε, καε, εοκ, απεργιες αυριο, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, θανασης γιαννακοπουλος, σχεδιο αθηνα, πνέει τα λοίσθια, βουλγαρια, εξουσιοδοτηση, εοκ, εσακε, ισραηλ, ιταλια, μπασκετ, τυχη, ωρα, gazzetta.gr, εγχειρημα, εδαφος, ειπε, εν λόγω, ιδιο, ιδρυση, καε, καταρ, μηκος, μηκος κυματος, μανο, ομαδα, οπως παλια, οραμα, ραντεβου, σερβια, συμμετοχή, σχεδια, σχεδιο, τουρκια, ισχυρος, φορα, χειλη, χρηστος, ομαδες
Τυχαία Θέματα