Μειώθηκε το πρόστιμο του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε εν τέλει να μειωθεί το πρόστιμό του για τα επεισόδια του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όμως η ποινή της μίας αγωνιστικής έμεινε ως είχε.Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικώς να δικαιωθεί ως προς το οικονομικό σκέλος της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί για τα τα γεγονότα της Τούμπας στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ (16/3). Υπενθυμίζεται
πως η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ είχε τιμωρήσει τον δικέφαλο του Βορρά με πρόστιμο 250.000 ευρώ και αποκλεισμό της έδρας για μία αγωνιστική, για να παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος και να ασκήσει έφεση, με την αιτιολογία ότι η επιβληθείσα ποινή ήταν μικρότερη της προβλεπόμενης. Έφεση, όμως, είχε κάνει και η μακεδονική ομάδα, ζητώντας τη μείωσή της.

Η επιτροπή έκανε δεκτές και τις δύο εφέσεις, δικαιώνοντας όμως μόνο τον ΠΑΟΚ καθώς διατήρησε την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μείωσε κατά πολύ το αρχικό πρόστιμο, το οποίο όρισε σε 100.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ θα εκτίσει την ποινή στον τελευταία αγώνα της κανονικής διάρκειας στην Σούπερ Λίγκα εναντίον της Κέρκυρας, την προσεχή Κυριακή, ενώ στα πλέι οφ θα αγωνιστεί ενώπιον του κοινού του.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεκδίκασε τις εφέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Α. Φάκου, κατά της υπ΄ αριθμ. 156/4-4-2011 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ. Έκανε δεκτές τυπικά  αμφότερες και εν μέρει κατ' ουσίαν. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση. Επέβαλλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό στην ΠΑΕ είχε επιβληθεί χρηματική ποινή 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας της 16-3-2011, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ)».
Keywords
Τυχαία Θέματα