Κολοσσιαία παραμονή!

Ο Ηλυσιακός απέδειξε ότι ήταν μαχητής όλη τη χρονιά! Έτσι και στη Ρόδο σε ένα παιχνίδι με κακό θέαμα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε κόντρα στον Κολοσσό (49-58) και έστειλε τη «Βασίλισσα» στην Α2 κατηγορία.Τι κι αν πέτυχε την πρώτη του νίκη την ένατη αγωνιστική της Α1 (70-82 τον Πανελλήνιο) και πάλευε μέχρι το τέλος να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού; Ο Ηλυσιακός αποδείχτηκε παλικάρι στα δύσκολα έκανε αυτό που έπρεπε στη Ρόδο και θα δώσει το «παρόν» και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια. Ο Κολοσσός από τη μεριά του κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στα φετινά playoffs για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Ο Ηλυσιακός από τη μία ήθελα να «σφραγίσει» την παραμονή του στην κατηγορία, ο Κολοσσός από την άλλη την είσοδό του στα playoffs της Α1. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να μπουν αρκετά νευρικά στο πρώτο μέρος και να παρουσιάσουν άσχημο θέαμα.  Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 9-1 και να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα (13-8).

Η μεγάλη αστοχία και των δύο συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι μέχρι το 14' είχε επιτευχθεί μόλις ένα καλάθι από εύστοχη βολή του Πάνος. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέχεια έφερε τη  διαφορά μέχρι και στους 8 πόντους (20-12, 17’), ωστόσο οι Χάρτινγκ  και Χατζής κατάφεραν να τη ρίξουν στους τρεις κατά τη λήξη του  πρώτου ημιχρόνου (27-24).

Η έναρξη του δεύτερου μέρους άργησε να έρθει λόγω της καθυστέρηση στο κλειστό της Ζωφριάς, η επιστροφή στο παρκέ όμως βρήκε και πάλι  τις δύο ομάδες να προσφέρουν άσχημο θέμα. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη κατάφερε να τρέξει ένα σερί 9-0 και πήρε το προβάδισμα (31-35). Η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει με τον Κολοσσό να ισοφαρίζει κατά τη λήξη της πρώτης πρώτου ημιχρόνου (35-35) . 

Στο τέλευταίο μέρος ο Παπαντωνίου ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για το (46-43), ενώ στη συνέχεια ήρθε  ένα νέο σερί 13-0 που έφερε την πολυπόθητη νίκη της παραμονής.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 27-24, 35-35, 49-58
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Π. Καλάθης 13 (1), Καυκής 6, Τζόρνταν 2, Πάνος 1, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 6, Τσάμης 7 (1), Παππάς 5(1), Γκόλεματς 7, Γεωργαλλής, Ιβάνοβιτς
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 6, Κυρίτσης 2, Χατζής 10 (2), Παπαντωνίου 3 (1), Κανονίδης, Κούκουλας, Τόντιτς 8, Κασελάκης, Γαλιώτος, Ντόουσον 10, Χάρντινγκ 6, Ντέιβις 15

{coveritlive}12a2115388{/coveritlive}
Keywords
Τυχαία Θέματα