Και σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ιταλία!

19:02 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Δεν έφτανε μόνο το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια για τους Ιταλούς, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και σκάνδαλο ντόπινγκ! Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που σχετίζονται με την Σέριε Β! Το σκάνδαλο έχει τι ρίζες του το καλοκαίρι του 2009, όταν ο βοηθός προπονητή της Ρίμινι, Nτανίλο Κιόντι, επισκέφθηκε μαζί με τον Εμιλιάνο Μιλόνε, που αγωνιζόταν στην ομάδα, τον γιατρό Βιτόριο Εμανουέλε Μπιάνκι, προκειμένου
να του γίνει οζονοθεραπεία πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Ανκόνα για τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Ο παίκτης ήταν ανήσυχος, καθώς φοβόταν μήπως μετά τον έλεγχο ντόπινγκ βρεθεί θετικός, όμως ο γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Αυτή η θεραπεία δεν αφήνει κανένα ίχνος. Αν πάρεις τις ορμόνες που σου δίνω, θα παίξεις στην Σέριε Α»!», φέρεται να του έχει πει ο Μπιάνκι... Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, πριν το δεύτερο παιχνίδι, όμως λόγω απουσίας του Μπιάνκι η θεραπεία έγινε από μία νοσοκόμα της επιλογής του Ιταλού γιατρού. Ο Μιλόνε, ο Μπιάνκι, ο Κιόντι και η νοσοκόμα συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές και ανακρίνονται μετά την έρευνα που διεξήχθη από την εισαγγελία της Μπολόνια.

Πηγές της ιταλικής αστυνομίας αποκαλύπτουν ότι οι ύποπτοι ανέρχονται σε 54, ενώ οι πληροφορίες από την εισαγγελία της Μπολόνια κάνουν λόγο για εμπλοκή στο σκάνδαλο επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, αθλητών του μπάσκετ, του τένις, του στίβου και της ποδηλασίας!
Keywords
Τυχαία Θέματα