Και ο Κρέσιτς… σέντερ φορ!

«Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια νίκη με αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πέρασε αναίμακτα από τη Θεσσαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με ανάλογη εμφάνιση να αξιώνει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να λέγεται. Όλοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται
για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά η τύχη δεν θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Ενόψει του αγώνα της Κυριακής, λοιπόν, απαιτούνται αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο και στη νοοτροπία».

Επέλεξα ως πρόλογο της σημερινής μας επικοινωνίας ένα απόσπασμα όσων έγραφα το βράδυ της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – ΠΑΟΚ.

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιώ τις δυο παραγράφους για να συμπληρώσω ότι δικαιώθηκα, μετά τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βόλο ήταν 100% βέβαιοι ότι ο Δικέφαλος δεν είχε καμία τύχη κόντρα στην ΑΕΚ με τα συμπτώματα που εμφάνισε στην Θεσσαλία.

Όλοι ; Όχι όλοι. Για παράδειγμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν το πήρε το μήνυμα. Ο Χάβος αντιμετώπισε ως πεδίου πειραματισμού τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δείχνοντας – για μια ακόμα φορά - άγνοια κινδύνου που απέβη μοιραία για την ομάδα του.

Με τον Σαλπιγγίδη στην αριστερή πλευρά ( ούτε σε ηλικία 20 ετών δεν τον δοκίμαζαν οι προπονητές αριστερά ), τρία στόπερ στην άμυνα ( νοσταλγήσαμε την δεκαετία του 1980 ), τον Ετό σε θέση χάφ ( ενώ υπήρχαν στον πάγκο Κουτσιανικούλης και Ελ Ζαρ ) και πολλές ακόμα αδικαιολόγητες επιλογές προσπάθησε να «εξουδετερώσει» την ΑΕΚ.

Τελικά κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στην «Ένωση» για μια άνετη νίκη. Το δυστύχημα είναι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον αγώνα πρωταθλήματος η ομάδα του Χιμένεθ πέτυχε τέσσερα γκολ.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων. Στον ένα πάγκο κάνει κουμάντο ένας πετυχημένος Ισπανός και στον άλλο πάγκο ένας Έλληνας με ελάχιστες εμπειρίες και ανύπαρκτες παραστάσεις. Ο Χάβος βέβαια είναι ο τελευταίος που έχει ευθύνη για το γεγονός ότι επιλέχθηκε για να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ επί τόσους μήνες.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αθωώσω κανέναν ποδοσφαιριστή. Ήταν όλοι τους…χάλια. Μαύρα χάλια για να είμαι ακριβοδίκαιος.

Από τον Χαλκιά για παράδειγμα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ανεπίτρεπτο να δέχεται τα δυο πρώτα γκολ – όπως και το γκολ από τον Σισέ στον αγώνα με τον Παναθηναικό - σαν άπειρος γκολκίπερ που έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λίγκα.

Δεν στέκομαι μόνο στον Χαλκιά. Στο ίδιο επίπεδο Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Εξαίρεση ο Γκαρσία που προσπάθησε και κατόρθωσε – κατά την εκτίμηση μου – να σωθεί από το ναυάγιο όπως επίσης και ο Τσουκαλάς – και πάλι κατά την εκτίμηση μου – που στο α΄ ημίχρονο είχε σωστές επιλογές και μεταβιβάσεις.

Υ. Γ. 1 Ντιοπ και Δέλλας, πέτυχαν εις βάρος του ΠΑΟΚ φέτος, ΕΞ
Keywords
Τυχαία Θέματα