Ξανά Ν-όλε!

Το απόλυτο καλά κρατεί… Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον 7ο διαδοχικό τίτλο για φέτος στη Ρώμη, «τελειώνοντας» στην… αρένα του «Foro Italico» τον Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 σετ. «Επτά στα επτά» σε τελικούς και τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Τι άλλο να ζητήσει ο «Νόλε» που έκανε δικό του ένα ακόμη τρόπαιο της σειράς Masters και πηγαίνει… αγριεμένος στο Παρίσι για το δεύτερο Γκραν Σλαμ της σεζόν. Τι κι αν δεν κατάφερε παράλληλα με την «κούπα» να πανηγυρίσει και την άνοδό του στην κορυφή της βαθμολογίας
των ανδρών. Έτσι όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να πετύχει και αυτόν τον στόχο.

Ο 23χρονος Σέρβος έκανε σε μια ακόμη περίπτωση επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ισπανό αντίπαλό του και με 6-4, 6-4, στέρησε από τον Ράφα την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του (έξι τρόπαια τα τελευταία επτά χρόνια) και να αποκτήσει ψυχολογία εν όψει Ρολάν Γκαρός, βάζοντας πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του «χωμάτινου» Όπεν.

Ave Maria!

Στις γυναίκες, χρειάστηκε να περάσουν δύο σχεδόν χρόνια για να πανηγυρίσει η Μαρία Σαράποβα ένα τίτλο σε μεγάλο τουρνουά. Η Ρωσίδα τενίστρια ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τις εμφανίσεις της στη Ρώμη και με 6-2, 6-4 κόντρα στη Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό, έφτασε τους 23 τίτλους στην καριέρα της.

Ένα τρόπαιο που ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για τη Σαράποβα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς, έδειξε όμως ότι βρίσκει τον καλό της εαυτό και πάει πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο μεγάλο ραντεβού του Ρολάν Γκαρός την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα