ΗΠΑ: Τι συνέβη στην αγορά του online πόκερ;

Ίσως το πιο επιτυχημένο από τα εκατοντάδες σχόλια που έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες για την «Μαύρη Παρασκευή» του online πόκερ, ανήκει στην Kim Lund:
Η αμερικανική αγορά δεν πέθανε μόλις. Έκανε επανεκκίνηση. CTRL. ALT. DELETE. Και τώρα η επανεκκίνηση θα γίνει πολύ ταχύτερα. Το κενό που έμεινε από αυτή την επιδρομή είναι πολύ ζουμερό για να μη θελήσει να το γευτεί η κυβέρνηση. Αύριο.

Ίσως είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα
ταρακούνημα προκειμένου να προχωρήσει κανείς μπροστά. Το ίδιο ισχύει και για τις αγορές. Όμως που είναι το μπροστά; Ποιοι θα ακολουθήσουν σε αυτή τη διαδρομή και ποιοι θα μείνουν πίσω; Πως (και πότε άραγε) θα ξημερώσει η επόμενη μέρα για το παραδοσιακό (και πολυπληθές) κοινό του online πόκερ;

Εν τέλει, ποιοι έχουν να κερδίσουν και ποιοι να χάσουν;

Οι χαμένοι

• PokerStars: Περίπου ένας στους 3 πελάτες της PokerStars προερχόταν μέχρι την Παρασκευή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς για τους ίδιους, είχαν προλάβει να εξαπλωθούν αρκετά ώστε να τους απομένουν τώρα οι άλλοι 2 πελάτες και να μην κινδυνεύουν με λουκέτο. Ίσως η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη η εταιρία είναι στη φήμη της. Μέχρι τώρα, η Stars ήταν «ο καλός». Ακόμα και όταν επιλυθεί το ζήτημα, κατηγορίες όπως αυτές για «ξέπλυμα χρήματος» θα κάνουν δύσκολη μια δεύτερη είσοδο σε μια (νομιμοποιημένη πλέον) αγορά στην Αμερική.

Full Tilt: Όντως, δε θέλει και πολύ μυαλό για να κατατάξει κανείς αυτούς τους δύο κολοσσούς στην κατηγορίες των πληγέντων της Μαύρης Παρασκευής. Η Tilt πάντως έπαθε μεγαλύτερη ζημιά, αφού έχασε περίπου το 50% της κίνησής της μέσα σε ένα βράδυ. Επιπλέον, ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας είναι ένας από τους κατηγορούμενους που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

• Σημειώστε επίσης ότι και οι δύο εταιρίες έχασαν τις συνεργασίες τους με επίγεια καζίνο που είχαν ανακοινωθεί θριαμβευτικά πριν λίγες μόνο μέρες.

• Οι παίκτες της «μέσης τάξης»: Οι παίκτες των μικρών ποσών είχαν μικρές καταθέσεις. Οι παίκτες των μυθικών ποσών ήταν ελάχιστοι. Η πολυπληθέστερη κατηγορία παικτών που είχαν αρκετά χρήματα μέσα στους λογαριασμούς τους και που υπολόγιζαν στα χρήματα αυτά ήταν οι Mid Level. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους επαγγελματίες του επιπέδου αυτού. Κάθε Jordan Morgan, Steve Brecher, Dennis Phillips, Victor Ramdin, ή ακόμα και κάθε Barry Greenstein έχει πολλούς περισσότερους λόγους να ανησυχεί. Άλλωστε μας το διδάσκει η ιστορία: σε κάθε κρίση, η μεσαία τάξη παθαίνει τη χειρότερη ζημιά!

• Τηλεοπτικό πόκερ: Και τι μας μένει τώρα; Υποθέτουμε το World Series of Poker και μόνο –τουλάχιστον από τα events που γίνονται επί αμερικανικού εδάφους. Ένας – ένας οι επίγειοι κολοσσοί τρέχουν να διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουν καμία οικονομική (ή άλλη) σχέση με τους «κακούς» και οι πιθανότητες να δούμε περισσότερο τηλεοπτικό πόκερ, όλο και μειώνονται. Εδώ ίσως βέβαια μας καλύψει το κενό η βρετανική τηλεόραση, η οποία δημιουργεί τελευταία τη δική της παράδοση. Από την άλλ
Keywords
Τυχαία Θέματα