Γιόρτασε το Καλλιμάρμαρο

Τον ένα χρόνο λειτουργίας του, από την ημέρα που άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, γιόρτασε την Παρασκευή (15/4) το Παναθηναϊκό Στάδιο.Στα «γενέθλια» του ιστορικού σταδίου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, συνοδευόμενος από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της γυμναστικής, Δημοσθένη Ταμπάκο. Μέχρι σήμερα το Καλλιμάρμαρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 80.000 Έλληνες και ξένοι, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και να πάρουν
σημαντικές πληροφορίες από το ατομικό σύστημα ξενάγησης που είναι διαθέσιμο σε 11 γλώσσες.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο φιλοξενείται και το πρόγραμμα «Kids' Athletics», το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων να έρθουν σε επαφή με τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, αλλά και να μάθουν τα πάντα για το Στάδιο στο οποίο αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για εμας, καθώς συμπληρώνουμε ένα χρόνο από το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου. Ήταν ένα όνειρο που όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά αποδείχθηκε και ιδιαίτερα επιτυχημένο», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα όραμα που το πιστέψαμε και, δουλεύοντας σκληρά, υλοποιήσαμε αυτό το έργο».

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: «Το άνοιγμα του Σταδίου είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία, καθώς δίνει σε όλους μία σημαντική ευκαιρία να γνωρίσουν πολύτιμες πλευρές της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Ειδικά για τα παιδιά αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς ως λαός για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε τι έχει προηγηθεί και το Παναθηναϊκό Στάδιο μας δίνει το καλύτερο μάθημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα