Ξήλωσαν τα παγκάκια, για να μην μένουν οι άστεγοι!

21:11 5/1/2015 - Πηγή: AEK365

Οι δημοτικές αρχές της πόλης Περπινιάν στη νότια Γαλλία ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους προκειμένου να εμποδίσει τους αστέγους να κοιμούνται σε αυτά.

«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της περιβαλλοντικής οργάνωσης France Nature

Environnement.

Ο αντιδήμαρχος που ανήκει στο δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Περπινιάν, επικεφαλής του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, Πιερ Παρά, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είχε «ξηλώσει 5 ή 6 παγκάκια».

«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους» δικαιολογήθηκε.

Η δημοτική αρχή «θα αντικαταστήσει χωρίς αμφιβολία τα παγκάκια με τις τέσσερις θέσεις που ξήλωσε από παγκάκια μίας θέσης, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν» είπε ο ίδιος.

«Εάν δε βλέπουμε πλέον τους φτωχούς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φτώχεια» ήταν η απάντηση του Μαρκ Μεγιέ.

Θυμίζουμε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων, ο δήμος μιας άλλης γαλλικής πόλης, της Ανγκουλέμ στα δυτικά της χώρας είχε περιφράξει τα παγκάκια κοντά σε δημόσια έκθεση για να απωθήσει τους αστέγους (ΦΩΤΟ), ωστόσο μετά τις αντιδράσεις οι περιφράξεις αποσύρθηκαν «προσωρινά» την 26η Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα