Ποδοσφαιρικό έπος, διαιτητική παρωδία

14:59 23/3/2014 - Πηγή: AEK365

ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΛΙΓΚΑ 29η αγωνιστική

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 3-4

ΓΗΠΕΔΟ: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Μετά από ένα επικό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-3 της Ρεάλ μέσα στο "Μπερναμπέου" και πλησίασε στον έναν βαθμό την κορυφή όπου την μοιράζονται πλέον οι μερέχνες με την Ατλέτικο. Παραφωνία

αυτό του εκπληκτικού ματς ο διαιτητής Ουνδιάνο Μαγένκο που έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι. Οι αποφάσεις του επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό το εξαιρετικό θέαμα με τους Μαδριλένους να είναι τελικά οι περισσότερο χαμένοι. Κακή εμφάνιση από τον Ρονάλντο με τους Καταλανούς να εμφανίζουν και πάλι τα μεγάλα τους κενά στην αντεπίθεση. Ντι Μαρία, Ινιέστα και Μέσι οι κορυφαίοι.

Οι "μπλαουγκράνα" προειδοποίησαν στο 4ο λεπτό όταν βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Νέιμαρ σούταρε πάνω στον Λόπεθ και τρία λεπτά μετά σκόραραν. Ο Μέσι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ινιέστα και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον γκολκίπερ της Ρεάλ. Οι Μερέχνες στον 12ο λεπτό βγήκαν πολύ γρήγορα στην κόντρα όμως το τελικό σουτ του Μπενζεμά ήταν αδύναμο. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντι Μαρία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκοψε στον Μπενζεμά ο εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 15' ήταν η σειρά του Μέσι να μην βρει στόχο. Ο Αργεντίνος βγήκε μόνος του με τον Λόπεθ αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Νεϊμάρ στο 19' από ιδανική θέση δεν έλεγξε σωστά την μπάλα και τελικά πλάσαρε πάνω στον πεσμένο Πέπε. Στο επόμενο λεπτό ο Ντι Μαρια έκανε τη σέντρα και ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά με τον Βαλντές να βάζει αδύναμα τα χέρια του και να μην σταματά την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει το 1-1. Πριν κοπάσουν τα πανηγύρια (23') ο Ντι Μαρία έκανε ακόμα μια σέντρα, η μπάλα πήγε στον Μπενζεμά ο οποίος κατέβασε και με σουτ έγραψε το 2-1 με ένα γκολ που έδειξε τα μεγάλα κενά στην άμυνα των Καταλανών. Ο Γάλλος λίγο έλλειψε να σκοράρει και στο 26' όταν πλάσαρε εξ επαφής αλλά ο Πικέ έκοψε πάνω στη γραμμή. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 43' όμως ο Μέσι κινήθηκε εντυπωσιακά μέσα στη περιοχή και με σουτ έκανε το 2-2. Η Ρεάλ λίγο έλειψε να σκοράρει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αλλά ο Μπενζεμά δεν κατάφερε με το κεφάλι να βρει στόχο.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερη στην επανάληψη και κράτησε την μπάλα όμως ήταν η Ρεάλ που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπέιλ στο 52' έκανε μια ακόμα εντυπωσιακή κούρσα και έδωσε στον Μπενζεμά ο οποίος δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Βαλντές. Στο 54' ο Άλβες μάρκαρε τον Ρονάλντο έξω από την περιοχή με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Ρονάλντο το εκτέλεσε και έκανε το 3-2. Ο Βαλντές στο 58' πρόλαβε τον Μπέιλ και έσωσε την Μπαρτσελόνα. Δύο λεπτά ο Ινιέστα με φοβερό σουτ στην κίνηση δεν βρήκε στόχο καθώς η μπάλα κόντραρε. Στο 64' ο Μέσι με φανταστική μπαλιά έβγαλε σε ιδανική θέση τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος μόλις ένιωσε την πίεση του Ράμος έπεσε εντυπωσιακά με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Ρεάλ. Ο Μέσι το εκτέλεσε και έκανε το 3-3. Με παίκτη παραπάνω η Μπαρτσελόνα πίεσε και στο 74' είχε δοκάρι με τον Άλβες. Δέκα λεπτά μετά ο Ινιέστα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από δύο παίκτες και ο Αλόνσο τον βρήκε με το γόνατο και τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μέσι με φανταστική εκτέλεση έκανε το 3-4 και έδωσε τη νίκη στη Μπαρτσελόνα.

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπεθ, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (90'Μοράτα), Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (65'Βαράν).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (78'Σάντσες), Μέσι, Νεϊμάρ (68'Πέδρο).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Μεστάγια

Με πρωταγωνιστή τον Χάβι Φουέγο η Βαλένθια νίκησε με 2-1 τη Βιγιρεάλ και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. Ο μέσος της ομάδα του Λεβάντε άνοιξε το σκορ στο 35' και οκτώ λεπτά μετά έκανε το 2-0. Οι "νυχτερίδες" είχαν στον 70' δοκάρι με τον Κεϊτά ενώ η Βιγιαρεάλ κατάφερε να μειώσει στο 83ο λεπτό με τον Τζιοβάνι ντος Σάντος.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Ζοάο, Ρουίθ (46'Βέθο), Ματιού, Μπερνάτ, Φουέγο, Κεϊτά, Μπαραγκάν, Παρέγο, Καρτάμπια (82'Βάργκας), Αλκάθερ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Χάουμε Κόστα, Μουσάτσιο, Δοράδο, Τζόκιτς, Μπρούνο, Πίνα, Κάνι (78'Μόι Γκόμεθ), Ολιβερ Τόρες (61'Ακίνο), Ούτσε (67'Περμπέτ), Ντος Σάντος.

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Μπενίτο Βιγιαμαρίν

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερη η Ατλέτικο επικράτησε με 2-0 της Μπέτις και έπιασε τη Ρεάλ στην κορυφή περιμένοντας παράλληλα το αποτέλεσμα του Clacico. Οι "ροχιμπλάνκος" σκόραραν στο 23' με τον Ντιέγκο Κόστα αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει, λανθασμένα, τη σημαία. Η Μπέτις έμεινε με δέκα στο 55' καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπράιαν. Δύο λεπτά μετά ο Γκάμπι έκανε το 0-1 ενώ στο 63' ο Ντιέγκο Κόστα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Ρ.ΜΠΕΤΙΣ: Αντάν, Τσίκα, Παουλάο, Αμάγια (26'Νόνο), Χουανφράν, Μπράιαν, Χουάν Κάρλος (69'Σεντρίκ), Ν'Ντιαγέ, Μολίνα, Λόλο Ρέγες, Γιόρδι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράνδα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρες, Κόκε (82'Σόσα), Αρντά Τουράν (65'Βίγια), Ραούλ Γκαρθία (59'Ντιέγκο), Ντιέγκο Κόστα.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 1-2

Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Τρένο η Σεβίλλη που πέτυχε την 5η σερί νίκη της και βρέθηκε στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Oι Σεβιγιάνοι επικράτησαν με 2-1 της Οσασούνα και την έβαλαν σε μπελάδες.

Στο 20ο λεπτό ο Μπερτράν έβγαλε τη σέντρα και ο Ριέρα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 27' η Σεβίλλη πήρε κεφάλι στο σκορ. ο Χάιροα άδειασε τον Λοτίες στο ύψος της περιοχής και με αριστερό σουτ νίκησε τον Φερνάντεθ για το 1-0. Στ 41ο λεπτό η κεφαλιά του Φάτσιο έξυσε το δοκάρι της Οσασούνα και τελικά στο 45' η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Νταμιά και ο Μπακά από τα 11 μέτρα έγραψε το 2-0.

Στο 62' ο Χάιρο αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 65' ο Μπακά είχε δοκάρι και στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κολομβιανός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 77ο λεπτό ο Ιμπόρα έβγαλε όμορφα για τον Κόκε, αλλά εκείνος αστόχησε από ιδανική θέση. Στις καθυστερήσεις η ΟΣασούνα μείωσε με τον Ακούνια.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Λοτίες, Αρίμπας, Μπερτράν, Νταμιά (58' Λομπάτο), Σίλβα, Λόλο (67' Ακούνια), Τόρες, Αρμεντέρος (84' Λόε), Σεχούδο, Ριέρα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο (46' Βάρας), Ναβάρο, Φάτσιο, Παρέχα, Κόκε, Μπιά, Ιμπόρα, Χάιρο, Τροχόφσκι (85' Φερνάντες), Βιτόλο, Μπακά (75' Γκαμεϊρό).

Keywords
Τυχαία Θέματα