«Βιάζουν ακόμα και μωρά 6 μηνών»

13:33 18/4/2013 - Πηγή: AEK365

Εδώ και λίγο καιρό η Ζαϊνάμπ Χάγουα Μπανγκούρα είναι μέλος της βοήθειας του ΟΗΕ και βρέθηκε σε πολλές περιοχές της Αφρικής, όπου ήρθε αντιμέτωπη με απίστευτες περιπτώσεις βιασμού ακόμα και μωρών λίγων μηνών από τους αντάρτες και το στρατό.

«Οι ιστορίες αυτές είναι τρομακτικές και σοκαριστικές και όταν οι άνθρωποι αυτοί σου διηγούνται τι πέρασαν και τι περνούν ακόμα καταλαβαίνεις ότι ακόμα και ένας άνθρωπος αν βιαστεί στον πόλεμο, είναι πολύ», ανέφερε η Μπανγκούρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Μπανγκούρα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο Κονγκό αντάρτες βίαζαν ακόμα και μωρά, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Κένυα συνάντησε μια γυναίκα που βιάστηκε ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος με ένα όπλο να τη σημαδεύει, ενώ ένας πατέρας από τη Σομαλία αναζητά δικαιοσύνη για τις κόρες του, 4 και 6 ετών, που βιάστηκαν.

Επιπλέον τόνισε ότι ο βιασμός σε καιρό πολέμου θεωρείται ακόμα από τους περισσότερους ότι είναι ατιμώρητος και δεν προκαλεί τίποτα, όμως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι άνθρωποι να προφυλλάσσονται και από αυτή τη βία στους πολέμους.

«Πέρυσι επισκέφτηκα μια κοινότητα στο Κονγκό, όπου 11 μωρά, ηλικίας από 6 έως 12 μηνών είχαν βιαστεί! Είναι απίστευτο ότι ένας άνθρωπος μπορεί να διαπράξει τέτοια θηριωδία», ανέφερε.

Εκτός αυτού στην ίδια κοινότητα την περασμένη χρονιά 59 παιδιά ηλικίας ενός έως τριών ετών και 182 μεταξύ 5 και 15 ετών είχαν επίσης βιαστεί.

Εκτός από το Κονγκό τεράστιο είναι το πρόβλημα και στο Μαλί, όπου έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμών και κάθε άλλου είδους βίας, αν και είναι πολλοί αυτοί που δεν καταγγέλλουν τις δικές τους περιπτώσεις λόγω φόβου.

Έως τώρα είναι άγνωστο το τι συμβαίνει στη Συρία καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση.

«Η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται ανά τους αιώνες καθώς είναι ένα τόσο φθηνό και αποτελεσματικό όπλο. Όμως οι δράστες θα πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν καμία αμνηστία, κανένα μέρος για να κρυφτούν, κανένα ασφαλές λιμάνι πια».

Keywords
Τυχαία Θέματα