Βασιλιάς της ερήμου ο Τζόκοβιτς

07:51 23/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τα 50 τρόπαια στη καριέρα του έφτασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος στον τελικό του Indian Wells Masters, στη Καλιφόρνια, κέρδισε 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-2) τον Ρότζερ Φέντερερ και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι. Πλέον ο Νο1 στον κόσμο έχει περισσότερους τίτλους από τον προπονητή του, τον Μπόρις Μπέκερ (49)
Οι δυο κορυφαίοι τενίστες επιβεβαίωσαν την αξία τους προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους λάτρεις του αθλήματος.
Με αρκετή άνεση ο Τζόκοβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ και μπήκε εξίσου

δυναμικά στο δεύτερο σετ, κάνοντας νωρίς νωρίς το μπρέικ.
Ο 27χρονος Σέρβος ήταν κυρίαρχος στην baseline και δεν άφηνε τον αντίπαλό του να επιτεθεί. Όσο περνούσε ο χρόνος, ωστόσο, ο Φέντερερ ανέβαζε ρυθμούς και αφού πρώτα έχασε δύο ευκαιρίες για το άμεσο μπρέικ μπακ, έκανε το χτύπημά του στο στο όγδοο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 4-4!
Ο Τζόκοβιτς άντεξε στην πίεση και το σετ πήγε σε τάι μπρέικ. Εκεί όμως δύο φορές έχασε προβάδισμα με μίνι μπρέικ με ισάριθμα double fault και έβαλε... το κερασάκι στην τούρτα με άλλο ένα, που χάρισε σετ πόιντ στον Φέντερερ. Ο 33χρονος Ελβετός δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο και έφερε το ματς στα ίσα.
Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά του Φέντερερ, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του, παρότι έσπασε και ρακέτα από τα νεύρα του. Πέρασε κατευθείαν με μπρέικ στη θέση του οδηγού, εκμεταλλευόμενος ένα επιπόλαιο service game του Ελβετού, ο οποίος πάντως είχε την άμεση απάντηση μετά από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες.
Το δεύτερο σερβίς του Φέντερερ, όμως, τον καταδίκασε (1/9) και ο Τζόκοβιτς δεν άργησε να πάρει ξανά το προβάδισμα με 4-2. Η ψυχολογία των δύο αντιπάλων άρχισε να ακολουθεί αντίθετη πορεία και ο Τζόκοβιτς σφράγισε τη νίκη με ένα ακόμα μπρέικ στο 5-2. Σήκωσε το τρόπαιο μετά από προσπάθεια 2 ωρών και 17 λεπτών και έχει πλέον στην κατοχή του 21 Masters τίτλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα