Τζόκοβιτς-Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο

20:52 17/4/2015 - Πηγή: AEK365

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε τον Νταβίντ Φερέρ με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2) πήρε ρεβάνς για την ήττα πέρυσι στα προημιτελικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.
Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει 15 συνεχόμενες νίκες στο συγκεκριμένο τουρνουά και επιπλέον έχει κατακτήσει τα δυο πρώτα εφετινά Masters στις ΗΠΑ.
Ο αριστερόχειρας

Ισπανός, παρότι προηγήθηκε του Φερέρ με δύο μπρέικ διαφορά στο πρώτο σετ, βρέθηκε τελικά να σερβίρει... αγχωτικά για το 1-0. Άντεξε, όμως, στην πίεση του συμπατριώτη του και αφού καθάρισε με το καθοριστικό service game του, μπήκε με άλλο αέρα στο δεύτερο σετ.
Πήρε το προβάδισμα με δύο μπρέικ (3-0), στριμώχνοντας στα σχοινιά τον Φερέρ. Ο Νο.7 τενίστας στον κόσμο, όμως, έκανε αρχικά τη μίνι αντεπίθεση και μείωσε σε 3-2, ενώ στο 5-4 δεν άφησε τον Ναδάλ να σερβίρει για τη νίκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν... από το πουθενά έκανε το μπρέικ στο 6-5 και έφερε το ματς στα ίσα!
Ο Ναδάλ έσπασε με το καλημέρα το σερβίς του αντιπάλου του και πήρε για άλλη μια φορά το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Ο Φερέρ, ωστόσο, έδειξε και πάλι σημάδια ζωής! Είχε μπρέικ πόιντ στο 3-2, όμως ο ψυχωμένος Ναδάλ κατάφερε να το σβήσει και με νέο χτύπημα στο επόμενο γκέιμ διεύρυνε το προβάδισμά του. Πήρε τις μπάλες στα χέρια του και μετά από ματς 2 ωρών και 44 λεπτών πανηγύρισε την πρόκριση...
Έκλεισε, λοιπόν, θέση στα ημιτελικά του τουρνουά και θα βρει αύριο (16.30) απέναντί του τον Τζόκοβιτς για 43η φορά στην καριέρα του. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν μετά τον περσινό τελικό του Roland Garros!
Στο head to head o Ναδάλ προηγείται με 23-19 και πριν δύο χρόνια ο Νόλε έβαλε φρένο στο απίστευτο σερί του Ισπανού, που μετρούσε οκτώ συνεχόμενες κατακτήσεις στο Μονακό. Να δούμε αν ο Ράφα μπορεί να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο και να πάρει τα πάνω του... για τα καλά! Θυμίζουμε ότι στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα παλέψουν Γκαέλ Μονφίς και Τόμας Μπέρντιχ (14.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα