Κρούγκμαν: Το Grexit θα ήταν κόλαση για την Ελλάδα

20:03 17/4/2015 - Πηγή: AEK365

Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ μπορεί να μην ήταν καλή ιδέα αλλά η έξοδός της θα ήταν κόλαση σημείωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφερόμενος στην κατάσταση που θα δημιουργείτο εάν η χώρα έφευγε από το ευρώ.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο κ. Κρούγκμαν τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει μια νέα συμφωνία

μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, ενώ ανέφερε ορισμένοι στην ΕΕ μιλούν ως αν να μην μάθαμε τίποτα από την εμπειρία της λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
Ακόμη ο Αμερικανός οικονομολόγος σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, υπογραμμίζοντας πως «δεν ισχύει ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες».
Ο κ. Κρούγκμαν δέχθηκε μάλιστα ερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο. «Αν σε 20 ημέρες έπρεπε να αποφασίσετε ανάμεσα σε έναν έντιμο συμβιβασμό ή μια έντιμη ρήξη, τι θα προτείνατε στην ηγεσία της Ελλάδας;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αμερικανός οικονομολόγος απάντησε πως «αν είναι ένας λογικός συμβιβασμός, πρέπει να τον πάρετε», σημειώνοντας ότι το βασικό είναι να μην υπάρχει απαίτηση για παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα και οι μεταρρυθμίσεις να μην διαλύσουν την κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα