Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά του Μειμαράκη

19:10 30/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αιτιολογία ότι είναι αντισυνταγματική καθώς δεν έχουν περάσει έξι μήνες από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας πάλι κατά του Στουρνάρα.

Έτσι, σε απάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά θέτει πρόταση μομφής κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Η κυβέρνηση τρέμει τη δυνατότητα που θα παρείχε η τριήμερη συζήτηση να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το έγκλημα που προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε μέσα σε τέσσερις ώρες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώντας την πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η πρόταση μομφής κατά του ίδιου δεν μπορεί να συζητηθεί σήμερα, ημέρα συζήτησης νομοσχεδίου:

«Όσον αφορά στο Άρθρο 150 η πρόταση πρέπει να είναι γραπτή και να συζητηθεί σε ημέρα που δεν υπάρχει ψήφιση νομοσχεδίου, άρα η συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον του προεδρείου της Βουλής δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Η συζήτηση θεωρείται περαιωμένη», ανακοίνωσε ο Β. Μεϊμαράκης και έτσι θα συνεχιστεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πραξικόπημα μια δημοκρατική εκτροπή, για να μη συζητηθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου. Ως εκ τούτου δεν την αναγνωρίζουμε και δεν την νομιμοποιούμε», σημείωσε ο Τσίπρας με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα