Καθάρισε το ντέρμπι η Ομόνοια

19:03 30/3/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΙ ΟΦ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ομόνοια-Ανόρθωση: 3-1
(Εφραίμ 22' πεν., 28', Σκέμπρι 90+1'-Κολαούτι 4')

Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιώργο Εφραίμ, η Ομόνοια επικράτησε με σκορ 3-1 της Ανόρθωσης και επανήλθε στις επιτυχίες. Ο αρχηγός των πρασίνων με δύο γκολ στο 22' με πέναλτι και στο 28' με δυνατό μακρινό σουτ, και οδήγησε στην επιτυχία την Ομόνοια, που πλησίασε στο -1 τον Ερμή στην τέταρτη θέση. Ταυτόχρονα, άφησε 13 βαθμούς πίσω την Ανόρθωση, που περιορίστηκε

στην έκτη θέση. Ήταν η πρώτη νίκη για τον Κώστα Καϊάφα στον πάγκο του τριφυλλιού.

Στον αντίποδα, η Ανόρθωση γνώρισε ακόμη μια ήττα, και συνολικά μετρά οκτώ ήττες σε εννιά αγώνες. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου προηγήθηκε με γκολ Ρομπέρτο Κολαούτι μόλις στο 4ο λεπτό, μετά από ασίστ του Μακρή, ωστόσο στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Σαφέστατα επηρεάστηκε από την φάση του 22' όταν ο Πάουλο Ζόρζε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για την φάση, όπου δόθηκε πέναλτι για την Ομόνοια και κόκκινη στον Πορτογάλο αμυντικό. Στη φάση του πέναλτι ο Πορτογάλος αμυντικός διώχνει την μπάλα, πέφτει όμως άτσαλα πάνω στον Εφραίμ που πρόλαβε να πάρει θέση στην περιοχή της Ανόρθωσης. Είναι δύσκολη φάση, αφού ο Ζόρζε διώχνει μεν την μπάλα, αλλά πέφτει πολύ δυνατά στον αρχηγό της Ομόνοιας.

ΑΕΚ Κουκλία-Άρης Λ.: 1-2
(Αράμπα 23'-Τουράμ 14', 47')

Υπερπολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ Κουκλιών πήρε ο Άρης, επικρατώντας με 2-1 (Τουράν 13' 46'/ Αράμπα 22'), μεγαλώνοντας έτσι την μεταξύ τους διαφορά στους πέντε πόντους και μειώνοντας την διαφορά από τον Εθνικό στον ένα βαθμό. Κορυφαίοι για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Τουράν και ο Πάνος Κωνσταντίνου, που με τις επεμβάσεις του διατήρησε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η ομάδα του από το 46ο λεπτό.

ΑΕΚ-Εθνικός Α.: 0-0

Παρά το γεγονός πως ο Εθνικός είχε το μεγαλύτερο κίνητρο στον αγώνα η ΑΕΚ ήταν εμφανώς καλύτερη στον αγώνα, χωρίς να καταφέρει πάντως να εξαργυρώσει την υπεροχή της με ένα γκολ έτσι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0. Κατώτερος των περιστάσεων ο Εθνικός που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, κέρδισε τις εντυπώσεις η κατά τα άλλα αδιάφορη ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα