Τουλάχιστον 110 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

19:17 14/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε τραγωδία τεράστιου μεγέθους μετατρέπεται το δυστύχημα με φέρι μποτ στο Μπαγκλαντές καθώς ο απολογισμός φτάνει ήδη τους 110 νεκρούς. Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί επιβαίνοντες συνεχίζουν να αγνοούνται.

Το πορθμείο MV Shariatpur-1, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 250 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, αναποδογύρισε στον ποταμό Μέγκνα, περίπου 50 χλμ. νότια της πρωτεύουσας. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ντάκα.

Περίπου 80 επιβάτες

κατάφεραν να κολυμπήσουν ως τις όχθες του ποταμού ή διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη λίγη ώρα μετά το δυστύχημα, είπαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν ΜΜΕ.

Σωστικά σκάφη ανέλκυσαν το σκάφος από βάθος περίπου 20 μέτρων. Ορισμένες σοροί επιβατών βγήκαν στην επιφάνεια μαζί με το πλοίο. «Πτώματα έβγαιναν στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο», είπε ο Άμπντουλ Μπάρεκ, αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Αζιζούλ Άλαμ, ένας αξιωματούχος στην περιοχή, είπε στους δημοσιογράφους ότι βάσει των πληροφοριών που έχουν δώσει συγγενείς τουλάχιστον 61 άνθρωποι αγνοούνται.

Τα φέρι μεταφέρουν πολύ συχνά υπεράριθμους επιβάτες και σπανίως ελέγχονται στο Μπανγκλαντές, όπου υπάρχει ένα εκτενές δίκτυο ποταμών. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα κάθε χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα