Το ξέσπασμα του Κωστή, η επιστροφή του Θεωμά το σόου του Μπλάνκο (VIDEO)

12:28 28/10/2013 - Πηγή: AEK365

28 Οκτωβρίου 1989. Στην ηλιόλουστη Φιλαδέλφεια ο Θωμάς Μαύρος βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν φορά όμως τα "κιτρινόμαυρα" αλλά τη φανέλα του Πανιωνίου. Ο Θεωμάς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στον τόπο που μεγαλούργησε. Ο Μαύρος όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να νιώσει αντίπαλος ή να αντιμετωπιστεί έτσι. Στο 27' σκοράρει και ισοφαρίζει σε 1-1 το ματς. Ποτέ ίσως ένα γκολ δεν έχει πονέσει τόσο έναν επιθετικό. Ο κόσμος νιώθει τον Μαύρο που πηγαίνει προς τη σέντρα με σκυμμένο το κεφάλι και ξεσπα: "Ποιος, ποιος, ποιος; Ο μαύρος ο

Θεός!". Μια φανέλα δεν μπορεί να αλλάξει μια σχέση ζωής. Η ΑΕΚ στη συνέχεια σκορπίζει τον Πανιώνιο με 7-1.


28 Οκτωβρίου 1995. Η ΑΕΚ υποδέχεται στη Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό. Η Ένωση δεν καταφέρνει να καθαρίσει το ματς και στο 81' έρχεται το σοκ. Ο Καλατζής εκτελεί συρτά φάουλ από 35 μέτρα. Ο Βασίλης Καραγιάννης κάνει τραγική εκτίμηση και 0-1. Οι παίκτες του ΟΣΦΠ θεωρούν πως θα φύγουν από τον Ναό με διπλό όμως ο Χρήστος Κωστής είχε άλλη άποψη. Σε μια βαθιά μπαλιά του Μανωλά ο Κωστής κυνηγά τη φάση και δικαιώνεται. Προλαβαίνει τους Στρακόσια και Σκαρτάδο και με προβολή ισοφαρίζει. Μετά το γκολ, το ξέσπασμα με τον Κωστή να τρέχει στην εξέδρα φωνάζοντας τι ακριβώς έκανε στον ΟΣΦΠ.

Η 28η έχει και άλλα να μας θυμίσει. Το 2005 η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Καλαμαριά και επικρατεί με ένα πολύ όμορφο γκολ του Σέζαρ. Δύο χρόνια μετά με ένα γκολ του Μπλάνκο φεύγει νικήτρια από την Ξάνθη. Ισοφαρίζει το ρεκόρ που είχε στην Α' Εθνική κατηγορία με 6 συνεχόμενες νίκες από την αρχή του πρωταθλήματος. Δημιουργεί όμως νεο ρεκόρ με 6 συνεχόμενες νίκες αλλά με μηδέν παθητικό. Το 2010 η Ένωση παίζει στην Κομοτηνή και με σόου του Μπλάνκο επικρατεί με το εμφατικό 5-1 του Πανθρακικού. Τέλος την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πλατανιά και ψάχνει την πρώτη της νίκη. Ο Φούντας σκοράρει στο 65' και γίνει τους πρώτους τρεις βαθμούς βάζοντας τέλος στο τραγικό ξεκίνημα. Το γκολ αυτό τον έκανε τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της Α.Ε.Κ. σε αγώνα πρωταθλήματος. Ήταν 17 χρονών και 54 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα