Πλατεία Τιανανμέν: Αυτοκίνητο πέφτει πάνω στον κόσμο

10:59 28/10/2013 - Πηγή: AEK365

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους μέσα στο όχημα που φλεγόταν, το οποίο νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας είχε πέσει πάνω σε πλήθος τουριστών στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Ο οδηγός του τζιπ και δύο επιβάτες βρήκαν τον θάνατο», μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο επικαλούμενο ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Πεκίνου διευκρινίζοντας ότι «πολλοί τουρίστες και αστυνομικοί εν υπηρεσία τραυματίστηκαν»

από το αυτοκίνητο αυτό, το οποίο τελικά κατέληξε πάνω σε ένα φράγμα.
Σύμφωνα με την αστυνομία το συμβάν σημειώθηκε στις 12.05 τοπική ώρα (06.05 ώρα Ελλάδος) στην πλατεία Τιανανμέν.
«Οι αστυνομικοί προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που είναι πάνω στην πλατεία, η φωτιά σβήστηκε, οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο», πρόσθεσε η αστυνομία.
Η πρόσβαση στην πλατεία, στο κέντρο του Πεκίνου, όπου είχαν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας οι οποίες πνίγηκαν στο αίμα το 1989, έχει αποκλεισθεί και μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
Δύο ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου συνελήφθησαν και το υλικό τους κατασχέθηκε ενώ προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην Τιανανμέν, πλατεία σύμβολο της πολιτικής εξουσίας στην Κίνα.
Ο μεγαλύτερος σταθμός του μετρό που οδηγεί στην πλατεία έχει κλείσει, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του μετρό του Πεκίνου.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε αναστάτωση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της ιστορικής πλατείας. «Τί συμβαίνει στην Τιανανμέν, υπάρχουν περιπολικά και ασθενοφόρα», ρωτούσε σε μικροϊστολόγιο ένας χρήστης του διαδικτύου που βρισκόταν κοντά στην πλατεία.
Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του εκδημοκρατισμού της χώρας το 1989 στην πλατεία αυτή, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς έστειλε άρματα μάχης για να θέσουν τέρμα σε επτά εβδομάδες διαδηλώσεων τις οποίες το καθεστώς είχε χαρακτηρίσει «εξέγερση κατά της επανάστασης».
Έκτοτε μεγάλος αριθμός δυνάμεων της τάξης σταθμεύει μόνιμα στην τεράστια αυτή πλατεία όπου βρίσκονται επίσης η είσοδος της Απαγορευμένης Πόλης, το μαυσωλείο του Μάο και το Μέγαρο του Λαού.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα