Το στόρι πίσω από τον «ανώνυμο επιχειρηματία»

16:51 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο aek365, η υπόθεση του «ανώνυμου επιχειρηματία» που εξέφρασε την πρόθεση να διευκολύνει την ΠΑΕ ΑΕΚ με 300.000 ευρώ, έχει ξεκινήσει ουσιαστικά πριν από 1,5 μήνα. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες (γιατί είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές) αναφέρουν ότι άρχισε σε εντελώς διαφορετική βάση, επιβεβαιώνοντας τις ενδείξεις ότι το εν λόγω

θέμα έχει προεκτάσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Άκης Λιμοντζόγλου προσέγγισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους μετέφερε -σε πρώτη φάση- ότι εκπροσωπεί έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται να εξετάσει την προοπτική εμπλοκής του στην ΠΑΕ. Τους τόνισε όμως ότι επιθυμούσε να μην βγει προς τα έξω η συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δημήτρη Βιντιάδη και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εμφανιστεί ότι τοποθετείται «απέναντί» του, ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρχε από την πλευρά του κάποια δεδομένη πρόθεση, παρά μόνο η σκέψη. Μάλιστα, στην... πορεία φέρεται να πήρε και κάποια οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, πάντα χωρίς να εκφράζει δεδομένη επιθυμία εμπλοκής του και επιθυμώντας να μην γνωστοποιηθεί τίποτα. Επί της ουσίας, δηλαδή, εκείνο το διάστημα οι άνθρωποι της διοίκησης γνώριζαν ότι ένας επιχειρηματίας που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος, ήθελε απλά να εξετάσει το ενδεχόμενο να εκφράσει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτό, φέρονται να μην έδωσαν ιδιαίτερη βάση στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η... ενδιαφέρουσα ερώτηση

Ωστόσο, λίγο μετά την προκήρυξη της αύξησης ΜΚ στην τελευταία ΓΣ, η πλευρά του «ανώνυμου επιχειρηματία» μετέφερε στην ΑΕΚ μια πολύ... ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ποια ήταν αυτή; Αν, στην περίπτωση που εμφανιζόταν κάποιος... αύριο το πρωί και κατέθεσε 20 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της ΠΑΕ, θα μπορούσε η διοίκηση να επικυρώσει άμεσα την αύξηση ΜΚ. Με απλά λόγια, αν κάποιος έβαζε αυτά τα χρήματα, αν θα μπορούσε αυτόματα να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς η αύξηση «τρέχει» μέχρι τις 25 του μηνός και αν -υποθετικά- και κάποιος άλλος κατέθετε χρήματα για την αύξηση, το ποσοστό των μετοχών θα μοιραζόταν αναλογικά. Το θέμα έμεινε εκεί και πριν από τρεις ημέρες, ο εκπρόσωπος αυτού του ανθρώπου, ο Άκης Λιμοντζόγλου, μετέφερε στους ιθύνοντες της ΠΑΕ ότι, με δεδομένη την τεράστια ανάγκη που έχει η ομάδα για ρευστό ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα αυτό το διάστημα, ο εντολέας του είναι πρόθυμος να κάνει μια άτοκη ταμειακή διευκόλυνση ύψους 300.000 ευρώ (χωρίς στην κουβέντα να μπαίνει θέμα μετοχών ή επενδυτικού ενδιαφέροντος).

Σε μια εποχή που η ΑΕΚ δίνει μάχη για να βρει και το... ευρώ και με δεδομένο ότι οι όροι του δανεισμού δεν κρύβουν κάποιον κίνδυνο για την ΠΑΕ (απ' όποιον και αν προέρχονται τα χρήματα) οι διοικούντες δέχθηκαν αμέσως την προσφορά και -έπειτα από τις συζητήσεις που έγιναν για τον καταρτισμό της σύμβασης- κανόνισαν εκτάκτως το σημερινό ΔΣ, το οποίο είχε την γνωστή κατάληξη, με τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τελικά αυτή η υπόθεση θα ολοκληρωθεί θετικά μέχρι τη Δευτέρα.

Η προοπτική να «βγει» επενδυτής

Όσον αφορά το... από εκεί και πέρα; Στο σημερινό ΔΣ ο Λιμοντζόγλου τόνισε και πάλι ότι ο εντολές του δεν επιθυμεί να μπει «απέναντι» από τον οποιονδήποτε και πως περιμένει με ενδιαφέρον να δει την κατάληξη που θα έχουν τα «ανοιχτά θέματα» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (υποθέσεις Βιντιάδη, Μελισσανίδη και παλιών μετόχων κ.λ.) και πως αν μέσα από κάποιο εξ αυτών δοθεί μια τελική λύση για την ΑΕΚ, θα χαρεί να παραμείνει για πάντα ως ένας άγνωστος που βοήθησε την ΠΑΕ μέσω μιας ταμειακής διευκόλυνσης. Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό που έχει μεταφερθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ, είναι ότι ο «άγνωστος επιχειρηματίας» σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εμφανιστεί την τελευταία μέρα πριν από την ολοκλήρωση της αύξησης (25/2) και να την καλύψει αυτός(!).

Βέβαια, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δεν έχουν στα χέρια τους καμία εγγύηση για αυτό, ούτε και «χειροπιαστές» αποδείξεις για την σοβαρότητα αυτής της υπόθεσης, πέραν των 300.000 ευρώ που αν πράγματι μπουν στην ΠΑΕ, θα αποτελούν ένα πολύ ενθαρρυντικό δείγμα. Για τον λόγο αυτό, μέχρι να δουν τις 300.000 ευρώ στο λογαριασμό της ομάδας, αλλά και την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, κρατούν... πολύ χαμηλά τη μπάλα και στην παρούσα φάση στέκονται μόνο στην αναμονή της δανειοδότησης, αν γίνει, θα δώσει τεράστια ανάσα στην ομάδα.

Άλλωστε, σε περίπτωση που αυτή η υπόθεση αποδειχθεί στο τέλος κάτι πολύ... περισσότερο από μια απλή διευκόλυνση, το όνομα του επιχειρηματία θα γνωστοποιηθεί και θα πρέπει να ελεγχθεί (πέραν από την ΠΑΕ) και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην οποία θα είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στοιχεία για τα πάντα. Από την προέλευση των χρημάτων, μέχρι αποδείξεις για την οικονομική του δυνατότητα.

Από κυπριακή εταιρεία το δάνειο

Μέχρι στιγμής, η μόνη πληροφορία που διαρρέει για τον «ανώνυμο επιχειρηματία» που εκπροσωπείται από τον Άκη Λιμοντζόγλου, είναι ότι οι 300.000 ευρώ που έχει εκφράσει την επιθυμία να δανείσει στην ΠΑΕ, θα μπουν στον λογαριασμό της ομάδας μέσω μιας κυπριακής εταιρείας...

Keywords
Τυχαία Θέματα