«Ήρθε για να μείνει ο Σαββίδης»

16:33 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ιβάν Σαββίδης τηρεί κατά γράμμα τις υποσχέσεις του υποστήριξε ο συνεργάτης του, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος πρόσθεσε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε για να μείνει στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα μετά και από την κίνηση του να βάλει λεφτά στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Αυγερινός στον SENTRA FM 103.3
Για τα 25.000 ευρώ που έβαλε με την ΑΜΚ και

πόσα ακόμη σκοπεύει να βάλει: «Ο Σαββίδης τηρεί ακριβώς τις υποσχέσεις που είχε δώσει. Θα είχε βάλει και νωρίτερα τα χρήματα αυτά, πριν από το τέλος του περασμένου έτους, όπως είχε δεσμευθεί, αν είχαν ξεπεραστεί κάποια διαδικαστικά θέματα. Πιστεύω τώρα και μετά απο αυτή την κίνηση οι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί να μην μπορούν πλέον να θεμελιώσουν τις καχυποψίες τους. Ο Σαββίδης ήρθε στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πράγματα για να μείνει, τηρεί κατά γράμμα τα όσα είπε και είναι σαφές ότι η νέα ΑΜΚ συνδέεται και με την προσέγγιση σε μια λύση στο θέμα των χρεών του Είχε πει απο την αρχή ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά του και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».
Για το αν κάποια χρήματα από αυτά τα 15 εκατ. πάνε και για την αποπληρωμή των χρεών που υπάρχουν;: «Αν αυτό συμβεί σύντομα (σ.σ. η ρύθμιση των χρεών που μελετά η Πολιτεία), τότε ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων θα κινηθεί και προς τα εκεί. Μιλάμε κυρίως για τον βραχνά που ονομάζεται χρέη έναντι του Δημοσίου, η απελευθέρωση απο τα οποία θα δώσει την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει μια κανονική διοίκηση, όχι πλέον διοικήσεις Πρωτοδικείου. Μια διοίκηση αναπτυξιακού πλέον χαρακτήρα ώστε να προχωρήσει σε νέα βήματα η ανασυγκρότηση της ομάδας».
Για το πώς κινείται ο Ιβάν Σαββίδης στα θέματα του ΠΑΟΚ και των χρεών: «Μπορεί να φαίνεται ότι ο Σαββίδης σιωπά, να υπάρχει αδημονία για την στάση του και να μην υπάρχει η γνωστή "φλυαρία" όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, ωστόσο είναι ξεκάθαρα άνθρωπος της πράξης, παρά των λόγων. Ηθελε και με αυτή την κίνηση ότι να δώσει το μήνυμα ότι η δική του πλευρά, ο ίδιος είναι έτοιμος και δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο. Έχουν προϋπάρξει οι διαβουλεύσεις με την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας και έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μια οριστική διευθέτηση έτσι ώστε να φύγουν πολλά από τα βαρίδια που έχουν κρατήσει πίσω τον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια».
Για τους στόχους του Σαββίδη: «Είναι σαφώς μια οργανωτική ανασυγκρότηση που θα σημάνει διοίκηση μη Πρωτοδικείου πλέον, αλλά αιρετή η οποία θα ορίζεται και θα διευθύνει κανονικά, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της ομάδας και παίρνοντας τις αποφάσεις. Γενικότερα θέλει να αποτελέσει ο ίδιος παράδειγμα και για άλλους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι είτε μαζί του είτε μόνοι τους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ξεκινώντας απο το ποδόσφαιρο, αλλά και συνεχίζοντας πολύ πέρα από αυτό».
Για το θέμα του γηπέδου: «Για το θέμα του γηπέδου ο Σαββίδης δέχεται διάφορες εισηγήσεις και προτάσεις για το πώς θα λυθεί. Εξετάζει και προσωρινές, αλλά και μονιμότερες λύσεις. Σίγουρα θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο προπονητικό κέντρο στο οποίο θα ενώσει όλες τις δυνάμεις της ομάδας».
Για το αν έχει καταλήξει στο πώς πρέπει να διοικείται ο ΠΑΟΚ: «Αυτό που πιστεύει είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να βρει μόνη της τον δρόμο της. Υπάρχουν στελέχη που έχουν αναλάβει τη διαχείριση τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό, διοικητικό επίπεδο. Αυτά τα στελέχη πλαισιώνονται από παλαιότερα στελέχη της διοίκησης, προφανώς στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μια νέας διοίκησης θα υπάρξουν και νέα πρόσωπα, αλλά και αποχωρήσεις. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνδέεται και η παραμικρή κίνηση της ομάδας με το όνομά του. Είναι σαφές ότι ο Σαββίδης παίρνει τις στρατηγικές αποφάσεις, έχει την ευθύνη για την τελική πορεία της ομάδας, όμως από εκεί και πέρα ο προπονητής έχει τις δικές του ευθύνες για το αγωνιστικό, ο σύμβουλος σε θέμα οργάνωσης, ο κ. Τσιστιακόφ τις δικές του κ.ο.κ. Ο καθένας έχει τις ευθύνες και του και για αυτές κρίνεται. Ισχύει αυτό που έχει πει ότι όλοι έχουν την εμπιστοσύνη του μέχρι αποδείξεως του εναντίον».
Επίσης ο κ. Αυγερινός είπε: «Ζούμε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα από όλες τις απόψεις αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ. Και φυσικά ο Σαββίδης θα κάνει ότι μπορεί ώστε αυτό να αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχές ως σχήμα. Ισχύει σε απόλυτο βαθμό αυτό που έχει πει κιόλας ότι ενδεχομένως να επιδιώκει να αποδείξει αυτό που πολλοί θεωρούν αδιανόητο, παρανοϊκό να δημιουργηθεί μια ΠΑΕ που να είναι κερδοφόρα από μόνη της και να μην χάνει σώνει και καλά χρήματα, αλλά να μπορεί τουλάχιστον να βγάζει τα έξοδά της. Ανεξαρτήτως αν θα χρειαστεί σε μια πρώτη φάση να μπουν κάποια χρήματα. Αυτό το μήνυμα των υγιών εταιριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να εισπραχθεί και να υποστηριχθεί και να αφομοιωθεί και από την μεριά των φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός γιατί έχει συσπειρωμένους φιλάθλους, έχει αφοσιωμένους οπαδούς στην ομάδα. Καλό θα είναι αυτή η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ όπως θέλει να την λέει, να λάβει το μήνυμα και κυρίως να αισθανθεί ότι δεν μιλάμε για κάτι το προσωρινό. Για κάτι το οποίο ενδεχομένως κάποιοι να αμφέβαλαν. Δεν μιλάμε για κάτι το συνηθισμένο από το παρελθόν δεν είναι ο Ιβάν Σαββίδης ένας ανθρώπους σαν τους άλλους σε σχέση με τις υποσχέσεις του για επενδύσεις. Οικοδομείται κάτι μεγάλο στον ΠΑΟΚ το οποίο Ξεπερνάει τις όποιες ελπίδες θα τολμούσαν να έχουν ακόμη και οι ποιο αισιόδοξοι οπαδοί του».
Για το αν το καλοκαίρι θα πρέπει ο φίλοι του ΠΑΟΚ να περιμένουν εντυπωσιακά πράγματα όσον αφορά τα μεταγραφικά: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Δυσκολεύομαι να απαντήσω σε θέματα αθλητικά. Θα πρέπει γενικώς με τον Σαββίδη να περιμένουμε εντυπωσιακά σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ. Αν αυτό σημαίνει και μεταγραφές, νομίζω ακόμη και σε αυτή την πρώτη μεταγραφική περίοδο που έλεγαν ότι δεν θα γίνει τίποτα, έγιναν αρκετά ενδιαφέρουσες κινήσεις. Νομίζω σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά και έχει ανοίξει με δική του βούληση ο Σαββίδης θα βλέπουμε εντυπωσιακές πρωτοβουλίες. Είναι άνθρωπος που του αρέσει να εκπλήσσει σε κάποιον βαθμό και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει την διαχείριση της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα