Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

22:27 18/4/2015 - Πηγή: AEK365

Πετυχαίνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη της, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της, και πλέον ελπίζει πως με άλλες τρεις, ως το τέλος της κανονικής περιόδου, θα παραμείνει στην 4άδα. Κακά τα ψέματα, η εικόνα της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απογοητευτική, ενώ και στο 25ο λεπτό η διαφορά που έχτιζε είδε να φτάνει στους 4 (και παραλίγο στους 3). Για άλλη μια φορά, όμως, κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση, έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ και ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές, αποδεικνύοντας τον πλούτο του ρόστερ της, ενώ για δύο δεκάλεπτα (το 2ο και το 3ο) είχε

πολύ αποδοτική άμυνα (16 και 12 πόντους, αντίστοιχα) απέναντι στην 4η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος.

Ουίλμπεκιν: Αγωνίστηκε κάτι παραπάνω από 24 λεπτά, πετυχαίνοντας 3 πόντους (1/4 τρίποντα), δίνοντας 5 ασίστ και παίρνοντας 4 ριμπάουτ. Αγωνίστηκε τόσο στα 10 λεπτά της κακής α' περιόδου, όσο και στα 10 της γ', όπου οριστικοποιήθηκε η νίκη. Χωρίς να κάνει μεγάλη εμφάνιση, είχε «νεύρο», αλλά και διάθεση στην άμυνα.

Παπαντωνίου: Μπήκε στο 36ο λεπτό με τη διαφορά στο +21 και στην επανεμφάνισή του μετά από ένα μήνα έδειξε ιδιαίτερο ζήλο, διεκδικώντας πολλές χαμένες μπάλες με στόχο το κλέψιμο. Η στατιστική του πάντως λέει «0» σε όλες τις κατηγορίες, αφού οι συμπαίκτες του δεν του έκαναν το χατήρι να ευστοχήσουν σε κάποια από τις πάσες του

Ντελινινκάιτις: Καίριος, όπως πάντα, έβαλε το «λιθαράκι» του με πολύ χρήσιμα σουτ στη β' περίοδο, ενώ συνολικά έφτασε τους 13 πόντους με 4/6 τρίποντα. Σε κάτι περισσότερο από 21 λεπτά συμμετοχής, είχε ακόμη 3 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Σάκοτα: Υπέροχος! Από αυτόν ξεκίνησε η αντεπίθεση στο β' δεκάλεπτο, ωστόσο και στο β' ημίχρονο δεν κατέβασε «στροφές», πραγματοποιώντας ένα ελπιδοφόρο come back, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μεγαλύτερη σημασία από τους 16 πόντους του έχουν τα στατιστικά του (3/4 τρίποντα, 3/5 δίποντα) και οι ασίστ του (8). Ο εντυπωσιακός απολογισμός του εμπλουτίζεται με 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Κασελάκης: Επέστρεψε, μετά από ένα μήνα αποχής, παίρνοντας χρόνο από το 33ο λεπτό με τη διαφορά να βρίσκεται στο +23. Ήταν ορεξάτος, σκόραρε 2 πόντους από βολές, κατέβασε και 2 ριμπάουντ.

Πολυτάρχου: Μετά από περίπου 1,5 μήνα, πάτησε παρκέ, αγωνιζόμενος στα 3,5 τελευταία λεπτά. Ο κόσμος τον «μπίζαρε» και εκείνος με τη σειρά του πέτυχε το τελευταίο καλάθι της αναμέτρησης με ωραίο μπάσιμο.

Χέρστον: Ο πιο πλήρης παίκτης της ΑΕΚ ήταν και σήμερα εκεί όταν τον χρειαζόταν η ομάδα. Πέτυχε συνολικά 21 πόντους (τους 12 στη γ' περίοδο), με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα (3/3), έδωσε 5 ασίστ, κέρδισε 4 φάουλ, έκανε 1 τάπα και υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος στα σχεδόν 31 λεπτά που αγωνίστηκε.

Σαρικόπουλος: Η είσοδός του στη β' περίοδο (έπαιξε όλο το δεκάλεπτο) έγινε ιδιαιτέρως αισθητή και έδωσε άλλη «φρεσκάδα» και στις δύο ρακέτες. Στα συνολικά 14 λεπτά που αγωνίστηκε (μπήκε και στο τέλος), πέτυχε 7 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά), κέρδισε 4 φάουλ, έκανε 1 τάπα και έδωσε 1 ασίστ.

Αθηναίου: Αγωνίστηκε μόλις 14 λεπτά, αλλά ήταν ουσιαστικός. Θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερους από 5 πόντους, αν τον... ήθελε η μπάλα στα ελάχιστα σουτ που αστόχησε. Συνολικά, το «κοντέρ» έγραψε 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Μιλόσεβιτς: Δεν χρειάστηκε περισσότερο από 12 λεπτά. Αστόχησε σε πολλά σουτ (2 δίποντα και 3 τρίποντα) και πέτυχε όλους τους πόντους από βολές (5/8). Πέρα από τα κερδισμένα φάουλ (4), είχε 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Μενσά-Μπονσού: Στην α' περίοδο είχε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα (ο Πάνος είχε πετύχε 11 πόντους στο πρώτο 5λεπτο!), κι έτσι στη β' περιόδο κάθισε στον πάγκο. Στο β' ημίχρονο ήταν μεγαλειώδης και, σύμφωνα με τη στατιστική ο κορυφαίος του αγώνα. Συνολικά, έπαιξε 26 λεπτά και μέτρησε 15 πόντους, 17 ριμπάουντ (ναι, 17!), τα 5 επιθετικά, ενώ κέρδισε 8 φάουλ, έκανε 2 τάπες, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Ίνγκλις: Δεν έκανε κάτι το σπουδαίο, αλλά δεν ήταν και κακός. Πέτυχε 7 πόντους σε 14,5 λεπτά συμμετοχής, όμως δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, χωρίς αυτό, ωστόσο, να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα