«Το χάντμπολ πρέπει να μεγαλώσει»

17:29 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης η Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, παρουσία 81 σωματείων.
Πρόεδρος της Γ.Σ. εξελέγη ο Παναγιώτης Τσόγιας, Γραμματέας ο Λουκάς Οικονόμου, ενώ εφορευτική επιτροπή οι Κώστας Κόντης και Άρης Βατάλης.
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ

κ. Παντελής Χατζηιωάννου έκανε τον διοικητικό απολογισμό. «Το κεντρικό μότο είναι: Όλοι μαζί πάμε να αλλάξουμε σελίδα στο χάντμπολ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά. Προσπαθούμε να κάνουμε βαθιές ανανεώσεις, ακόμα και στις Εθνικές ομάδες που δεν πήγαμε καλά. Έχουμε όμως βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Οι Εθνικές ομάδες είναι η... βιτρίνα μας. Μην ξεχνάμε πως σε Ολυμπιάδα και Παγκόσμιο το άθλημα άρχισε να καταξιώνεται.
Έχουμε ανοίξει κάποιες πόρτες στην περιφέρεια σε περιοχές που το άθλημα δεν γνωρίζει άνθιση, προκειμένου να το αναπτύξουμε και να το διαδώσουμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη ενέργειες και δράσεις στη Θεσσαλία και στο Καρπενήσι. Στις διεθνείς σχέσεις πάμε πολύ καλά με την επανεκλογή Γιάννη Καρανάσου και Γιώργου Μπεμπέτσου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.


Στα οικονομικά είμαστε σωστοί. Υπάρχουν Ομοσπονδίες που χρωστάνε εκατομμύρια και συνεχίζουν το ίδιο παιχνίδι. Εμείς δεν χρωστάμε, παρά ελάχιστα και αυτό δεν έχει εκτιμηθεί από την πολιτεία και από πολλούς. Επίσης θέλω να αναφερθώ και στο σπορ του καλοκαιριού, το αδικημένο κατά την γνώμη μου μπιτς χάντμπολ. Μπορεί το καλοκαίρι να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση, αλλά και το άθλημα σε ένα καλό επικοινωνιακό επίπεδο. Είναι ένα άθλημα που μας ταιριάζει, που έχουμε φέρει επιτυχίες και μπορεί στο μέλλον να μας φέρει και κέρδη».
Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία της ΟΧΕ κ. Αντώνη Χατζηνικολάου και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής από τον Πρόεδρο της ΟΧΕ κ. Άγγλο Κανόνης.

«Πρόταση για μοντέλο επιβίωσης του αθλήματος»
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης πήρε έπειτα τον λόγο και τόνισε: «ίσως είναι και η τελευταία φορά που βρίσκομαι σε μία Γ.Σ. με την ιδιότητα πρώην προέδρου. Πέρασα δέκα ενδιαφέροντα χρόνια στην Ομοσπονδία. Τα τελευταία δύο απέχω, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αποδέχθηκα μόνο την πρόταση της απερχόμενης διοίκησης για την τελευταία τιμητική θέση των αναπληρωματικών θέσεων του Δ.Σ. και με την σύμφωνη γνώμη σας να εκπροσωπήσω το άθλημα μέσα από ΕΟΕ να στηρίζω στρατηγικές ανάγκες του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια του τον έντιμο και συνεπή Σίμο Λαζαρίδη, καθώς και τον Μπάμπη Πιλαφά, που διετέλεσαν Πρόεδροι μετά από την θητεία μου.
Ο επώνυμος διάλογος πάντα βοηθάει, αλλά ο τυφλός ανταγωνισμός το μόνο που κάνει είναι να υποτιμάει όλες τις προσπάθειες.
Αυτοί που διαχειρίζονται την επικοινωνία να φροντίσουν να γίνεται με δικαιοσύνη και αλήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια με χίλιους κόπους κρατάμε το άθλημα όρθιο και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να επιβιώσει σε μία τραγική εποχή. Εδώ και πολλά χρόνια είχα γίνει γραφικός να μιλάω σ

Keywords
Τυχαία Θέματα